Tron TRX symbol. Trade with cryptocurrency, digital and virtual money, banking with mobile phone concept. Business workspace, table top view
Exchange, Tron

Binance US zal Tron (TRX) volgende week verwijderen

Binance US, de Amerikaanse afdeling van de wereldwijd toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance, heeft bekendgemaakt dat TRON (TRX) en Spell (SPELL) van hun handelsplatform zullen worden verwijderd.

Op 18 april zullen beide tokens van Binance US worden verwijderd. Hoewel opnames voor TRX en SPELL nog steeds zijn toegestaan, zijn handelsactiviteiten en stortingen niet langer mogelijk. De beurs gaf aan dat het de USDT- en USDC-stablecoins, uitgegeven op het TRON-netwerk, zal blijven ondersteunen.

Waarom wordt Tron (TRX) verwijderd?

Binance US geeft aan dat de verwijdering (delist) voortkwam uit een evaluatie, waarbij het bedrijf diverse aspecten overweegt, zoals handelsvolume, liquiditeit en juridische status in de Verenigde Staten.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de beslissing om een token te verwijderen, zijn bijvoorbeeld aanwijzingen van fraude of onethisch handelen gerelateerd aan het betreffende token.

“In een snel veranderende sector is ons proces voor het monitoren van digitale activa bedoeld om in te spelen op markt- en regelgevingsontwikkelingen”, aldus Binance US in een verklaring. “Als een digitaal actief niet langer aan onze hoge normen voldoet, of de omstandigheden in de sector veranderen, voeren we een grondigere evaluatie uit van het betreffende actief en bepalen we of aanvullende maatregelen nodig zijn (bijvoorbeeld verwijdering).”

De beslissing om TRX te verwijderen volgt op drie weken na de beschuldigingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het adres van Tron-oprichter Justin Sun en verschillende beroemdheden, zoals Lindsay Lohan, Jake Paul en Akon. Zij werden beschuldigd van prijsmanipulatie van TRX- en BitTorrent (BTT)-tokens.

De SEC stelde dat zowel TRX als BTT ongeregistreerde effecten zijn en dat Sun zich schuldig maakte aan prijsmanipulatie door “een opzet te creëren om beroemdheden te betalen voor het promoten van TRX en BTT zonder hun vergoeding openbaar te maken.”

De rechtszaak van de SEC richt zich specifiek op de drie bedrijven van Sun: de Tron Foundation, BitTorrent en Rainberry. De aanklacht beweert verder dat Sun onrechtmatige winsten van 31 miljoen dollar behaalde via de verkoop van TRX.

Tron (TRX) koers daalt na aankondiging

Direct na de bekendmaking zakte TRX, de op 17 na grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie, naar een dieptepunt in drie weken van $0,062, alvorens terug te keren naar $0,063 op het moment van schrijven. Dit komt nog steeds neer op een daling van 4,7% gedurende de dag, wat de grootste daling is onder de top 50 crypto op de markt.

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP