Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance van plan om Apple, Microsoft en MicroStrategy aandelentokens te lanceren

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, heeft bekend gemaakt dat het drie (3) nieuwe aandelentokens zal gaan aanbieden. Naar verluidt worden ze aankomende week al op het platform gelanceerd. Eerder heeft Binance dit al gedaan voor Tesla en Coinbase, maar nu volgen ook Apple, Microsoft en MicroStrategy.


Tokens deze week al vrijgegeven

Door de toevoeging van deze tokens kunnen gebruikers vanaf aankomende week gefractioneerde eenheden verhandelen. De minimale handelsomvang is naar verluidt ingesteld op één honderdste van een token. Eén token staat gelijk aan één aandeel.

De uitrol zal in 3 fases worden gedaan, waar bij 1 aandelentoken per keer vrijgegeven wordt. Vandaag, 26 april 2021, zal de eerste token gelanceerd worden; namelijk de MSTR-tokens. Vervolgens zal op 28 april de AAPL-tokens vrijgegeven worden en zullen vanaf 30 april de MSFT-tokens verhandelbaar zijn. Naar verluidt worden de aandelentokens op Binance volledig gedekt door een bewaarwallet van onderliggende effecten.


Tokens handelbaar tegen Binance stablecoin

De tokens kunnen echter alleen worden verhandeld tegen Binance zijn eigen stablecoin: BUSD. Inwoners uit het vasteland van China, de Verenigde Staten (VS), Turkije en een aantal andere rechtsgebieden die door CM-Equity beperkt worden kunnen in eerste instantie niet handelen in de nieuwe tokens. De kans bestaat echter dat dit in de toekomst zou kunnen veranderen.

Op 12 april van dit jaar werd de eerste aandelentoken op Binance gelanceerd: TSLA. Slechts een aantal dagen later, op 15 april 2021, voegde het bedrijf vervolgens ook fractionele aandelen toe voor Coinbase (COIN). Het is op dit moment nog onbekend of het bedrijf van plan is om meer aandelentokens toe te voegen en zo ja, welke dit precies zullen zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten