Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance van plan om derivatenhandel voor gebruikers uit Hong Kong beperken

Binance breidt zijn inspanningen verder uit om de inherente risico’s van het verhandelen van cryptocurrencies te minimaliseren. Om deze reden heeft de wereldwijd populaire cryptocurrency exchange laten weten dat het de toegang tot derivatenproducten voor gebruikers uit Hong Kong gaat beperken.


Een proactieve maatregel

In de officiële aankondiging van het bedrijf staat het volgende over de beperkingen voor gebruikers uit Hong Kong:

“Gebruikers uit Hong Kong hebben een respijtperiode van 90 dagen om hun openstaande posities te sluiten. Tijdens de respijtperiode mogen er geen nieuwe posities worden geopend.”

Naar verluidt gaat het om een proactieve maatregel voor het vaststellen van ‘wereldwijde best practices voor crypto-compliance’. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance zegt hierover het volgende:

“Nieuwe Binance-gebruikers uit Hong Kong kunnen geen futures-accounts meer openen en we zullen de toegang voor bestaande gebruikers af gaan bouwen.”


Ontwikkeling in lijn met hard optreden China

Alhoewel de maatregel nu proactief genomen is, lijkt de ontwikkeling in lijn te zijn met het toegenomen optreden vanuit China tegenover cryptocurrency gerelateerde activiteiten.

Ook de populaire crypto exchange Binance wordt regelmatig geconfronteerd met regelgevende uitdagingen in verschillende landen. Het platform wordt in een aantal landen gezien als platform voor illegale handel, doordat cryptocurrencies simpelweg in deze landen (nog) niet gereguleerd zijn. Om toch te mogen blijven opereren in deze landen, beperkt Binance nu de meer risicovolle diensten die het bedrijf aanbiedt. Hierdoor heeft de crypto exchange in Europa de handel in derivaten al opgeschort. Mogelijk zullen er nog meer beperkingen komen in de nabije toekomst.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten