Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance verandert Twitter-emoji omdat het leek op Swastika

De cryptocurrency exchange Binance had een nieuwe Twitter-emoji naar buiten gebracht, maar al gauw kreeg de exchange forse kritiek. De Emoji leek namelijk een Swastika.

Een genante nieuwe Twitter Emoji

In deze roerige tijden is bijna iedereen het in ieder geval over één ding eens: nazi’s zijn slecht. Het gebruiken van diens symbolen wordt dan ook nog altijd ten zeerste afgekeurd door de mensheid. Maar daar had crypto exchange Binance even niet zo goed over nagedacht. Binance bracht namelijk een nieuwe Twitter-emoji naar buiten die verdacht veel leek op een swastika (hakenkruis).

Na kritiek te hebben gekregen veranderde Binance de emoji snel weer terug.

“Nou, dat was natuurlijk heel gênant. We weten niet zeker hoe die emoji door verschillende beoordelingen is gekomen zonder dat iemand het merkt. maar we hebben het probleem onmiddellijk opgemerkt en verwijderd. Het nieuwe emoji-ontwerp wordt op dit moment uitgerold.” Zo schreef het Twitter-account van Binance.

Wat alles nog “beschamender” maakte was het feit dat het op Hitlers verjaardag werd uitgebracht. Swastika’s hebben trouwens een veel minder verontrustende interpretatie in het Oosten van de wereld. En aangezien Binance daar vooral gevestigd is zal dit de reden zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten