Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance vernietigt $595 miljoen aan BNB-tokens

Crypto exchange Binance heeft vandaag aangekondigd dat het meer dan 1 miljoen BNB-tokens, ter waarde van ongeveer $595 miljoen, heeft vernietigd tijdens zijn kwartaallijkse token-burn.


Een record aan BNB-tokens vernietigd

De vijftiende driemaandelijkse BNB-burn is de hoogste die ooit door de exchange is uitgevoerd in termen van dollars. Dit komt doordat de prijs van de BNB-token tijdens dit kwartaal met meer dan 1600% is gestegen, van ongeveer $35 naar ongeveer $600.

“Burnen” verwijst naar het proces waarbij een aantal BNB-tokens permanent uit de circulatie wordt verwijderd. Toen Binance in 2017 de BNB-tokens lanceerde, beloofde de exchange in totaal 100 miljoen BNB te verbranden, wat de helft van het totale aanbod is. Dat is positief voor BNB-investeerders aangezien, wanneer het aanbod kleiner wordt stijgt de prijs vaak aangezien de token zeldzamer wordt.

Aantal BNB-tokens dat vernietigd is – Bron: TheBlock

Volgens The Block Research heeft Binance tot op heden 15,3% van zijn totale BNB-voorraad van 200 miljoen tokens vernietigd. Ongeveer 35% van de tokens moet de komende jaren nog worden vernietigd. Binance vernietigd elk kwartaal een aantal tokens op basis van zijn handelsvolumes van het voorgaande kwartaal. Aangezien het handelsvolume dit kwartaal enorm hoog was is er voor een record bedrag aan BNB tokens geburnd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten