Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance verzet zich tegen waarschuwing Zuid-Afrikaanse toezichthouder

De wereldwijd populaire cryptocurrency exchange Binance heeft zich verzet tegen de waarschuwing die de toezichthouder in Zuid-Afrika heeft afgegeven. De grote crypto-exchange heeft laten weten dat het in overeenstemming is met de lokale regelgevers en geen financieel advies of bemiddelingsdiensten aanbiedt aan inwoners van Zuid-Afrika.


Waarschuwing redelijk onverwacht

Binance heeft laten weten dat de Zuid-Afrikaanse Financial Sector Conduct Authority, ofwel de FSCA, geen autoriteit h ad, omdat de groep niet de bevoegdheid heeft om cryptocurrency gerelateerde investeringen in Zuid-Afrika te reguleren. Hiernaast waren er naar verluidt ook nog enkele beschuldigingen tegen Binance dat de Telegram-groep ‘Binance South Africa’ gebruikt zou worden door Zuid-Afrikanen om toegang te krijgen tot diensten voor de crypto-exchange, en zei dat de online gemeenschap blockchain-onderwijs promootte, maar geen financieel advies of diensten verleende. Ook tegen deze beschuldigingen verzet de bekende crypto-exchange zich nu.

Binance heeft naar verluidt inmiddels contact opgenomen met de FSCA voor onder andere opheldering van de waarschuwing. Volgens de crypto-exchange was het Financial Intelligence Center van het land de ‘belangrijke regelgever’, waarmee het werkte om de lokale wetten na te leven. Dat een andere regelgever nu met een waarschuwing komt is dan ook redelijk onverwacht.


Binance voldoet naar eigen zeggen aan lokale eisen

Binance zelf meldt het volgende verklaring over de waarschuwing vanuit de FSCA:

“Binance voldoet aan de verplichtingen van de FIC Act met betrekking tot het vaststellen en verifiëren van de identiteit van klanten, het bijhouden van gegevens en het melden van verdachte of ongebruikelijke transacties.”

In haar waarschuwing drong de FSCA er bij het Zuid-Afrikaanse publiek aan om voorzichtig te zijn bij investeringen waarbij Binance betrokken is, die de crypto-exchange beschreef als een ‘internationaal bedrijf’, dat gevestigd is op de Seychellen. Volgens de reactie van Binance heeft het bedrijf echter geen geassocieerde entiteit onder die naam op de Seychellen.


Aanscherpen van crypto-regels

Het beleid ten aan zien van cryptocurrencies was in Zuid-Afrika tot voor kort schijnbaar afstandelijk, totdat lokale regelgevers aankondigden dat ze hun standpunt over digitale activa opnieuw zouden evalueren. De Intergouvernementele Fintech-groep van het land gaf afgelopen juli aan dat het de basis zou gaan leggen voor de ‘gefaseerde en gestructureerde’ regulering van cryptocurrencies in Zuid-Afrika. Sindsdien heeft de FSCA echter soms cryptocurrency-scams en financiële risico’s aangehaald om een strengere regelgeving te bevorderen.

Alhoewel de regels ten aanzien van cryptocurrencies aangescherpt lijken te worden, is het nog niet bekend wat het nieuwe beleid van het land er precies uit gaat zien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten