Exchange

Binance voegt bijna 170 fiat betalingsopties toe

De cryptocurrency exchange Binance is een samenwerking aangegaan met de peer-to-peer (p2p) Bitcoin exchange Paxful. Gezamenlijk gaan ze nieuwe manieren aan het platform toevoegen om Bitcoins aan te schaffen.


Fiat-valuta’s

Door deze samenwerking, faciliteert Paxful fiat-betalingen in meer dan 167 valuta. Zo wordt onder andere de Russische Roebel, Indonesische Roepia, de Colombiaanse Peso, de Btise Pond en de Mexicaanse Peso door Paxful gefaciliteerd.

Gebruikers van Paxful krijgen tevens directe toegang tot Binance. Hierdoor wordt de handel in cryptocurrencies voor het P2P-netwerk opengesteld.


P2P-Platform Paxful

Paxful is een cryptocurrency platform waar je Bitcoins (BTC) kunt aanschaffen. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York, in de Verenigde Staten (VS). Het platform is peer-to-peer (p2p), wat betekent dat het netwerk is opgezet en online wordt gehouden door diverse computersystemen die aan elkaar gekoppeld zijn. Dit betekent dat er geen centrale server wordt gebruikt om het platform draaiende te houden, wat bij geen p2p-systemen wel het geval is.

Het platform biedt een API, waardoor geïnteresseerden via hun platform kunnen handelen. Op deze manier wist het bedrijf onlangs circa $25 miljoen aan transacties uit te voeren.

Om Chinese handelaren ook vaak via dit soort P2P-platformen handelen, staat Binance dit toe. Chinese gebruikers op Binance kunnen er echter ook voor kiezen om te betalen met WeChat en AliPay.


Bitcoins in Afrika

Volgens zowel Binance als Paxful, kan Afrika voor de langere termijn erg interessant als continent voor Bitcoin worden. Zo wordt er momenteel veel geld van en naar het continent gestuurd, ook in de vorm van Bitcoins. Cryptocurrencies krijgen hier steeds meer grip, omdat zij het overmaak-proces verkorten van 3 werkdagen op zijn minst tot bij Bitcoin ongeveer een half uur. Dit wordt dan ook als enorm voordeel gezien.

Paxful wil inspelen op dit continent en heeft bewezen dat het dit ook kan. Zo winnen P2P-exchanges zoals Paxful en LocalBitcoins in populariteit in een aantal gebieden zoals Afrika, dit terwijl de totale volumes van de gehele cryptocurrency markt nog aan de lage kant blijven. Dit laat dan de potentie van deze platforms zien.