Binance, exchange
Binance, Exchange, Regulatie

Binance voegt fiatvalutabeperkingen toe voor Russische gebruikers

De veelgebruikte cryptocurrency exchange Binance blijft aanvullende beperkingen implementeren voor zijn Russische klanten op het Peer-to-Peer (P2P) handelsplatform.

Beperkt tot het gebruik van alleen de Russische Roebel als fiatvaluta

In een recente aankondiging op 27 augustus via zijn Telegram-kanaal, heeft Binance P2P aangekondigd dat Russische inwoners nu beperkt zijn tot het gebruik van alleen de Russische Roebel als fiatvaluta op hun platform.

Bovendien mogen Russische klanten van Binance die buiten Rusland wonen, geen andere valuta’s dan de Russische Roebel gebruiken. Dit betekent dat valuta’s zoals de euro, Amerikaanse dollar en Oekraïense hryvnia niet langer beschikbaar zijn voor deze gebruikers.

Om de Russische Roebel op Binance P2P te kunnen verhandelen, moeten gebruikers niet alleen de vereiste Know Your Customer (KYC)-verificatie ondergaan, maar ze moeten ook permanent in Rusland verblijven, zoals aangegeven door de crypto-exchange.

“Onze excuses voor het ongemak. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt met betrekking tot deze update, neem dan contact op met de klantenondersteuning van Binance.”

– Binance

De aankondiging heeft enige aandacht getrokken van de Russische gebruikers van Binance, waarbij de Telegram-post op het moment van schrijven bijna 700 reacties van gebruikers had verzameld.

Russische burgers in buitenland zwaarst getroffen

De recent ingevoerde restricties treffen voornamelijk Russische burgers die in het buitenland verblijven en die via Binance’s P2P-service Russische Roebels moeten omzetten naar andere valuta, zoals opgemerkt door verschillende reacties.

Een persoon die beweerdelijk gebruikmaakte van Binance P2P, bijvoorbeeld, meldde problemen bij het aankopen van Tether met Russische Roebels van de Russische Tinkoff Bank, die onderhevig is aan sancties.

“Mijn account is in het buitenland geverifieerd”, zei de vermeende gebruiker, eraan toevoegend dat ze haar Russische loon naar Zwitserland moest overmaken.

“Als je in Zwitserland bent, zou je je loon in franken moeten ontvangen”, merkte een Telegram-gebruiker op. Een andere vermeende Binance P2P-gebruiker ondervond ook problemen bij het overboeken van Roebels naar Kazachstan.

“Ik ben al bijna een jaar in Kazachstan, ik woon en werk hier. Maar soms moet ik geld overmaken vanuit de Russische Federatie, dus ik koop nu al een jaar USDT voor Roebels en verkoop ze voor de Kazachse tenge”, schreef de persoon in een gesprek met de klantenondersteuning van Binance. De gebruiker klaagde erover dat hij na 25 augustus niet meer in staat was dergelijke transacties uit te voeren.

Voldoen aan 3 vereisten

In reactie op het ingediende bezwaar merkte een klantenservicemanager van Binance op dat gebruikers aan alle 3 de vereisten moeten voldoen om Russische Roebels op Binance te kunnen gebruiken. Deze vereisten omvatten de Russische KYC-verificatie, het hebben van de Russische nationaliteit en het verstrekken van een Russisch adresbewijs.

Binance heeft geen specifieke verklaring gegeven of de recente beperkingen voor Russische burgers gerelateerd zijn aan westerse sancties, of eerder te maken hebben met nieuwe beperkingen met betrekking tot fiatvaluta die zijn opgelegd door de Russische regering te midden van de neergang van de Roebel.

Lokale rapporten hebben aangegeven dat banken aanzienlijke beperkingen hebben opgelegd aan fiatstortingen en -overboekingen, met inbegrip van het opleggen van kosten tot wel 50% op transacties in Amerikaanse dollars. Dit gebeurt tegen de achtergrond van de sterke daling van de Roebel ten opzichte van de Amerikaanse dollar in medio augustus.

Promotie op Russisch YouTube-kanaal

De meest recente beperkingen die door Binance zijn ingevoerd, voegen zich bij een reeks andere recente maatregelen die gericht zijn op Russische gebruikers. Op 25 augustus verwijderde Binance bijvoorbeeld gesanctioneerde Russische banken zoals Tinkoff Bank en Rosbank van de lijst met beschikbare betalingsmogelijkheden op hun P2P-platform.

Als slot is het opmerkelijk dat dit nieuws juist nu volgde, slechts enkele dagen nadat Binance zijn diensten promootte op vDud. Dit is één van de grootste Russische YouTube-kanalen beheerd door Yuri Dud.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken