Exchange

Binance waarschuwt dat het Terra (LUNA) zal verwijderen als het onder $0,005 komt

Binance heeft gewaarschuwd dat de handelsbeurs het handelspaar LUNA/Tether zou schrappen als de prijs van LUNA onder 0,005 Tether ($0,005) zou dalen. Kort nadat Binance zijn tweet had verzonden, sloot Terra zijn hele netwerk af. Twee uur later werd het netwerk weer aangezet..

De LUNA prijs crasht met 99%

LUNA is de officiële token van het Terra-ecosysteem. In de afgelopen 24 uur is de prijs gedaald tot ongeveer $0,01. Dat is een daling van 99% voor de tweede dag op rij. Op het moment van schrijven handelde het op $0,03900.

Tegen de tijd dat Binance de aankondiging deed, had het de minimale transactiegrootte, al aangepast voor verschillende LUNA-handelsparen, waaronder de euro, de Britse pond, Ethereum en Australische dollars.

Binance heeft dit de afgelopen week meerdere keren moeten doen, omdat de prijs van LUNA tot onder de minimale transactiegrootte is gedaald, waardoor het voor mensen onmogelijk is om uit te cashen. De exchange heeft de afgelopen 24 uur voor $6 miljard aan LUNA-transacties verwerkt, wat goed was voor ongeveer 8% van alle transacties in de afgelopen dag.

LUNA 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De LUNA prijs crasht met 99%

De LUNA token is in een vrije val geraakt toen de UST stablecoin van Terra zijn koppeling met de dollar verloor. LUNA is bedoeld om de stablecoin van Terra (UST), te helpen zijn koppeling met de dollar te behouden. Dit gebeurd via een mint-and-burn-mechanisme. Beleggers kunnen UST altijd ruilen voor $1 aan LUNA en vice versa.

Dat betekent echter dat de afgelopen week, toen UST zijn koppeling met de dollar verloor, investeerders UST-tokens konden verzilveren, ongeacht de waarde ervan, voor $1 aan LUNA. Op een gegeven moment in de afgelopen week daalde de stablecoin tot $0,29. Dat betekent dat investeerders die aan arbitragehandel doen, 70% winst zouden hebben gemaakt door hun LUNA te verkopen. Hier ging dus iets goed mis voor Terra.

Precies dit heeft geleid tot een enorme verkoopdruk voor LUNA. Eerder deze week stopte Binance zelfs met LUNA-opnames “vanwege een groot aantal lopende opnames.”

Als Binance nu ook nog de LUNA token van zijn platform gaat verwijderen lijkt dat de laatste spijker in de kist van de token. Maar misschien redt de munt het nog. Je weet het maar nooit.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?