Binance Logo
Exchange

Binance-wallet geeft op één dag bijna $1 miljoen uit aan ETH-gaskosten

Een crypto-wallet van het handelsplatform Binance heeft volgens gegevens van blockchain-onderzoeksplatform Etherscan in een tijdsbestek van slechts 24 uur ongeveer 530 Ethereum (ETH) uitgegeven aan gaskosten, wat neerkomt op een totale waarde van circa $843.797.

Variërende gaskosten

Op 21 september varieerden de gaskosten op het Ethereum-netwerk van een minimum van 6 gwei, equivalent aan ongeveer $0,17, tot een piek van 332 gwei, wat overeenkomt met ongeveer $11,2 per transactie. De stijging in gasprijzen werd veroorzaakt door een wallet van Binance met de naam ‘Binance 14’, die bijna $1 miljoen uitgaf aan ETH-netwerkgasprijzen.

Diverse communityleden hebben hun standpunten gedeeld over de aanzienlijke gaskosten die door het handelsplatform werden gegenereerd. Belinda Zhou, een Web3-investeerder, heeft de ingenieurs van Binance bekritiseerd als “onbekwaam” en beweerde dat ze de configuratie verkeerd hadden ingesteld door de gaslimieten te hoog te plaatsen.

Adam Cochran, een partner bij durfkapitaalbedrijf Cinneamhain Ventures, heeft daarentegen de ongewone gasprijzen toegeschreven aan ondermaatse API’s. Hij heeft kritiek geuit op de technologie van de crypto-exchange en heeft vraagtekens gezet bij haar vermogen om “honderden miljarden aan munten via verschillende protocollen” veilig te beheren.

Aggregatieproces uitgevoerd door Binance

Ondertussen beweerde Binance naar verluidt dat ze hun portefeuille-aggregatieproces hadden uitgevoerd op een moment dat de gaskosten laag waren om de veiligheid van de fondsen van gebruikers te waarborgen.

Binance blijft onder kritisch toezicht staan, vooral te midden van juridische geschillen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Op 21 september heeft Changpeng Zhao, de CEO van de crypto-exchange, een rapport weerlegd waarin werd beweerd dat hij $250 miljoen had geleend van BAM Management, een entiteit die fungeert als de moedermaatschappij van de Amerikaanse tegenhanger van de exchange. Volgens Zhao was het eigenlijk een lening waarbij hij geld aan het bedrijf had verstrekt.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers