Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance wil CoinMarketCap kopen voor $400 miljoen – 1 April?

Binance bevindt zich in de laatste fase van de gesprekken om CoinMarketCap te kopen, vertelt crypto platform ‘The Block‘. De crypto exchange wil maar liefst $400 miljoen betalen voor de deal.

De deal wordt naar verwachting deze week aangekondigd. Als de deal voltooid is, zou het daarmee één van de grootste overnames ooit zijn in de cryptowereld.

Alle exacte voorwaarden van de deal blijven onduidelijk. The Block vertelt wel contact op te hebben genomen met Binance en CoinMarketCap om wederhoor te plegen. Als er iets veranderd wordt het verhaal bijgewerkt. Wij denken echter dat het een 1 april grap is.


Binance neemt de cryptowereld over

Eerder dit jaar zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat er twee overnames in de pijplijn zaten waar hij “erg enthousiast” over was. Deze zijn “groot” en zullen een “aanzienlijke impact” hebben, zei hij destijds. De CoinMarketCap-deal kan een van die twee deals zijn.

Het is vermeldenswaard dat CoinMarketCap tot nu toe geen externe financiering heeft opgehaald en “volledig uit zichzelf is opgestart”, vertelde Carylyne Chan, chief strategy officer van CoinMarketCap, afgelopen oktober. ‘We zijn niet van plan binnenkort geld in te zamelen; we kunnen op dit moment nog steeds doorgaan met bootstrappen en schalen, ‘ zei Chan destijds.

CoinMarketCap is de populairste crypto koersen pagina en trok de afgelopen zes maanden 207,2 miljoen bezoekers, volgens SimilarWeb. Binance trok de afgelopen zes maanden daarentegen 113,8 miljoen bezoekers. CoinMarketCap heeft dus 80% meer verkeer dan Binance.

Mensen die bekend waren met de kwestie, vertelden The Block dat het vermogen van CoinMarketCap om enorm veel bezoekers te bereiken één van de belangrijkste redenen is voor de overname. CoinMarketCap is in 2013 opgericht door de anonieme Brandon Chez.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten