Newsbit

Hacker

Binance wordt Gehackt voor 7000 Bitcoins

Hacker

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, is op 7 mei gehackt voor 7000 Bitcoins. Binance noemt het een ernstige inbreuk op de beveiliging.


Hackers stelen 7.000 Bitcoins ter waarde van $40 miljoen dollar

Volgens Binance gebruikten de hackers verschillende hack technieken, waaronder phishing en het versturen van virussen. Op deze manier konden de hackers een groot aantal 2FA-codes en API-keys buit maken.

Volgens de exchange was er 1 transactie waarbij de hackers 7.000 Bitcoins ter waarde van $40,705.000 dollar wisten te hacken.

In een bericht op de website verklaart de CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhoa, dat alle Bitcoins zijn verwijderd uit de hot wallets, die slechts 2% van de totale BTC tokens van de exchange bevatten. De rest van de wallets worden niet beïnvloed.


Binance vergoedt alles uit noodfonds

Binance zal alle stortingen en opnames stopzetten terwijl er een beveilingcheck uitgevoerd wordt. Naar schatting duurt deze check maximaal een week. Gebruikers kunnen wel gewoon blijven traden op de exchange. Zhao vertelt dat het belangrijk is om te weten dat het kan dat de hackers bepaalde munten kunnen beïnvloeden en waarschuwt hier dan ook voor:

“Begrijp alsjeblieft ook dat de hackers bepaalde gebruikersaccounts nog steeds kunnen beheren en deze in de tussentijd kunnen gebruiken om de prijzen te beïnvloeden. We zullen de situatie van dichtbij volgen. Maar wij geloven dat doordat opnames uitgeschakeld zijn, er niet veel stimulans is voor hackers om de markten te beïnvloeden.”

Binance gebruikt het Secure Asset Fund for Users (SAFU) om het incident te dekken. De crypto exchange creëerde het fonds in juli 2018 als een noodverzekering. Binance wijst 10% van zijn totale trading fees toe om SAFU te financieren.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top