Binance Canada
Exchange, Regulatie

Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving

De cryptocurrency-exchange Binance wordt in Canada geconfronteerd met een nieuwe collectieve rechtszaak. Eisers beweren dat het bedrijf de lokale effectenwetten heeft overtreden.

Crypto-derivatenproducten verkocht zonder de nodige registratie

Het Hooggerechtshof van Ontario heeft op 19 april een certificeringsmotie gepubliceerd voor een collectieve rechtszaak tegen Binance. Hierin wordt beweerd dat het bedrijf zonder de nodige registratie crypto-derivatenproducten aan particuliere beleggers heeft verkocht.

Volgens de eisers, vertegenwoordigd door Christopher Lochan en Jeremy Leeder, heeft Binance in strijd met de Ontario Securities Act (OSA) en federale wetgeving crypto-derivatenproducten verkocht.

De rechtszaak vraagt om schadevergoeding en ontbinding van de onwettige derivatentransacties. De eisers voerden aan dat tienduizenden Canadese gebruikers van de Binance-website hebben geïnvesteerd in deze cryptocurrency-derivatenproducten.

“Het is opmerkelijk dat handelaren in cryptocurrency-derivaten veel particuliere beleggers omvatten”, staat in de certificeringsmotie. Er wordt toegevoegd dat meer dan 50% van de Canadese crypto-eigenaren minstens €5.000 in de markt heeft, volgens de Ontario Securities Commission (OSC).

Binance verantwoordelijk voor 58% van totale spothandel

Binance is wereldwijd een belangrijke cryptocurrency-exchange en is sinds maart 2024 verantwoordelijk voor 58% van de totale spothandel tussen gecentraliseerde exchanges. Naast zijn leidende positie als belangrijkste spotplatform voor cryptocurrency, exploiteert Binance ook de grootste derivatenmarkt tussen andere beurzen zoals Bybit en OKX.

Volgens gegevens van Bybit wordt de derivatenmarkt voor gecentraliseerde exchanges bijna volledig gedomineerd door Binance, OKX en Bybit.

Deze laatste collectieve rechtszaak tegen Binance volgt enkele jaren nadat de crypto-exchange in juni 2021 aankondigde zijn activiteiten in Ontario te staken, nadat de OSC het bedrijf had gewaarschuwd.

Ondanks dat Binance in mei 2023 aankondigde Canada te verlaten, blijven de lokale autoriteiten streng optreden tegen de exchange. “Het onderzoek van de OSC naar de beklaagden is aan de gang”, staat in de rechtbankmotie.

Exchange nieuws

HTX overtreft Coinbase in Spothandelvolumes
Cryptobeurs Gate.HK sluit deuren wegens niet voldoen aan licentievereisten
Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017