Binance’s gestolen BTC wordt omgezet in Fiat-valuta

Blockchain analyse-organisatie Coinfirm heeft een analyse uitgevoerd naar de gestolen Bitcoin van Binance. Uit deze analyse blijkt dat de gestolen BTC een beweging maakt in verschillende portefeuilles. Hierdoor wordt er nu een gedeelte van de ruim 7.000 gestolen BTC omgezet in fiat-valuta.


Diverse beurzen

Uit de analyse blijkt dat recentelijke activiteiten vanuit de portefeuilles plaatsvinden. Er wordt steeds een klein gedeelte van een BTC overgemaakt naar een andere cryptocurrency exchange. Vanuit deze exchanges kan het geld vervolgens worden omgezet in fiat-valuta als de Euro of de Dollar.


Dieper onderzoek

Hierna heeft het bedrijf een grondiger onderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat van de hacker meerdere ketens heeft gebruikt om lagen aan te brengen bij de gestolen fondsen. Hiermee kan de hacker ten minste 1.80 BTC (ongeveer $21.000 op het moment dat dit artikel wordt geplaatst) kan liquideren bij de volgende beurzen:

BeursAantal BTC
Bitfinex0,793 BTC
Binance0,429 BTC
Bitmex0,002 BTC
KuCoin0,071 BTC
Bitmarket0,256 BTC

Activiteiten hacker

Dit onderzoek geeft een duidelijk beeld van de activiteiten van de hacker. Ook wordt er hierdoor duidelijk dat er daadwerkelijk iets gebeurt met de gestolen BTC. Opvallend is dat de hacker inactief is sinds hij zijn BTC heeft verkocht voor fiat-valuta.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken