Bitcoin,

Bitcoin $5600, vormt eerste Golden Cross sinds oktober 2015

De Bitcoin koers stijgt vandaag weer waardoor BTC haar hoogstepunt van 2019 bereikt. De Bitcoin prijs stijgt vandaag tot boven de $5600 dollar.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin koers stijgt tot boven $5600 dollar

Bijna alle top 20 cryptocurrencies zien vandaag hun koersen groen kleuren. Tezos (XTZ) ziet zijn koers zelfs stijgen met meer dan 8 procent. Binance Coin (BNB) daarentegen verliest vandaag zo’n 2.5% van haar waarde.

De Bitcoin koers blijft vandaag stijgen en bereikt zelfs een prijsniveau van boven de $5600 dollar. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs namelijk rond de $5610 dollar. Dat betekent dat de BTC prijs vandaag met zo’n 5,20 procent is gestegen.

 
Bitcoin prijs stijgt

Bitcoin dominantie groeit

De uitspraak van Nick, onze analist, lijkt vandaag weer te kloppen: “Wanneer Bitcoin een grote move maakt, omhoog of omlaag, dan bloeden de altcoins.” Hiermee bedoelt hij dat wanneer er een nieuwe move aan zit te komen stijgt de Bitcoin dominantie. Ook vandaag zien we dat de dominantie van Bitcoin groeit, namelijk van 52.5% tot 53,5%.

 
Bitcoin dominantie

Totale marktwaarde boven $185 miljard

De totale cryptocurrency marktwaarde steeg vandaag voor het eerst sinds 2019 boven de $185 miljard dollar. Op het moment van schrijven ligt de totale marktwaarde zelfs rond de $185,3 miljard dollar. Het dagelijkse volume loopt vandaag op tot $51,5 miljard dollar.

 
crypto markt waarde

Bitcoin vormt eerste bullish Golden Cross

Bloomberg schrijft vandaag een artikel over de Bitcoin koers en toont daarin een belangrijke bullish indicator aan. In het artikel wordt geschreven dat Bitcoin zijn eerste bullish Golden Cross heeft gevormd sinds oktober 2015. Deze mijlpaal volgde op een maandelijkse prijsstijging van 35% tot voorbij de $5600 dollar. Volgens Bloomberg is Bitcoin op schema voor zijn hoogste maandelijkse winst sinds de enorme cryptohype in december 2017.

 
Golden Cross


Uitleg: Een golden cross is een term uit de Technische Analyse. De Golden cross geeft een situatie aan in een grafiek waarin de lijn van een kortlopend voortschrijdend gemiddelde (meestal 50-daags) de lijn van een langlopend gemiddelde (meestal 200-daags) opwaarts doorbreekt. De Golden Cross is een zeer positief signaal.

 

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017