Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Bitcoin-ATM installaties in begin 2022 voor het eerst vertraagd

Het aantal Bitcoin-ATM installaties is voor het eerst in de historie in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar vertraagd, wanneer het met een jaar eerder vergeleken wordt.


Data van de afgelopen jaren

Uit gegevens afkomstig van Coin ATM Radar is gebleken dat dit aantal BTC ATM-installaties eerder altijd toegenomen zijn in de eerste twee maanden van het jaar. Deze trend lijkt nu echter af te zwakken.

Wanneer je dit jaar vergelijkt met afgelopen jaar, zijn er nu circa 1.817 BTC ATM-installaties geïnstalleerd. Een jaar eerder was dit nog circa 2.435, een verschil van 618.

Toch blijft dit aantal nog aanzienlijk hoger dan in 2020: in dezelfde periode in dat jaar zijn namelijk ‘slechts’ 760 crypto-ATM’s geïnstalleerd. In 2019 bleek dit slechts 250 te zijn.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Aantal crypto-ATM’s zal in komende jaren toenemen

Een belangrijke reden voor de wellicht tijdelijke vertraging kan worden toegewezen aan het gebrek aan betrokkenheid van nieuwere jurisdicties. In de Verenigde Staten (VS) bijvoorbeeld, zijn in 2022 al meer dan 90% van alle crypto-ATM’s geïnstalleerd.

Wereldwijd zijn er inmiddels circa 36.067 crypto-ATM’s geïnstalleerd. Verwacht wordt dat dit aantal gedurende de komende jaren nog verder op zal lopen, ongeacht de tragere start van dit jaar. Mogelijk zullen ze in jurisdicties als El Salvador in het komende jaar nog een aanzienlijke hoeveelheid van BTC-ATM’s installeren. Dit moet echter nog worden bevestigd.

Toch wordt het nog lastig om het opwaartse traject vast te houden, tenzij wereldwijd meer overheden de crypto-adoptie zullen opvoeren. Bestaande cryptovriendelijke landen zien inmiddels enige verzadiging in termen van het installeren van nieuwe crypto- en Bitcoin-geldautomaten. Het is echter nog afwachten of de trend zich zal aanhouden of daadwerkelijk zal stagneren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?