Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin-ATM installaties in begin 2022 voor het eerst vertraagd

Het aantal Bitcoin-ATM installaties is voor het eerst in de historie in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar vertraagd, wanneer het met een jaar eerder vergeleken wordt.


Data van de afgelopen jaren

Uit gegevens afkomstig van Coin ATM Radar is gebleken dat dit aantal BTC ATM-installaties eerder altijd toegenomen zijn in de eerste twee maanden van het jaar. Deze trend lijkt nu echter af te zwakken.

Wanneer je dit jaar vergelijkt met afgelopen jaar, zijn er nu circa 1.817 BTC ATM-installaties geïnstalleerd. Een jaar eerder was dit nog circa 2.435, een verschil van 618.

Toch blijft dit aantal nog aanzienlijk hoger dan in 2020: in dezelfde periode in dat jaar zijn namelijk ‘slechts’ 760 crypto-ATM’s geïnstalleerd. In 2019 bleek dit slechts 250 te zijn.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Aantal crypto-ATM’s zal in komende jaren toenemen

Een belangrijke reden voor de wellicht tijdelijke vertraging kan worden toegewezen aan het gebrek aan betrokkenheid van nieuwere jurisdicties. In de Verenigde Staten (VS) bijvoorbeeld, zijn in 2022 al meer dan 90% van alle crypto-ATM’s geïnstalleerd.

Wereldwijd zijn er inmiddels circa 36.067 crypto-ATM’s geïnstalleerd. Verwacht wordt dat dit aantal gedurende de komende jaren nog verder op zal lopen, ongeacht de tragere start van dit jaar. Mogelijk zullen ze in jurisdicties als El Salvador in het komende jaar nog een aanzienlijke hoeveelheid van BTC-ATM’s installeren. Dit moet echter nog worden bevestigd.

Toch wordt het nog lastig om het opwaartse traject vast te houden, tenzij wereldwijd meer overheden de crypto-adoptie zullen opvoeren. Bestaande cryptovriendelijke landen zien inmiddels enige verzadiging in termen van het installeren van nieuwe crypto- en Bitcoin-geldautomaten. Het is echter nog afwachten of de trend zich zal aanhouden of daadwerkelijk zal stagneren.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten