Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin begint de week met een explosieve stijging

Bitcoin is de week begonnen met een explosieve stijging. Na een teleurstellende periode lijken de bulls zich momenteel te herpakken. Op het moment van schrijven komt de Bitcoin koers binnen op 67.400 dollar en staat er een stijging van 4,73% op de borden voor de afgelopen 24 uur.

Wat is er aan de hand en wat kunnen we deze week verwachten?

Waarom is Bitcoin vandaag gestegen?

Een mogelijke uitleg voor de stijging van de Bitcoin koers vandaag ligt bij het orderboek. Die is nog altijd “dun” zoals dat in vakjargon heet, wat betekent dat er relatief weinig orders klaarstaan en er weinig kapitaal nodig is om de koers in beweging te brengen.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1772072760841318709

Het kan natuurlijk ook zijn dat de paniekverkopen die we tijdens de dip zagen gewoon voorbij zijn en dat we nu weer voorzichtig omhoog kunnen kijken. Stevige correcties tijdens een bullmarkt zijn eerder regel dan uitzondering.

De bovenstaande grafiek toont de bullmarkt van 2017-2018, waarin we onderweg naar de top ook extreme koersdalingen zagen.

Nu lijkt Bitcoin ook nog voorbij een belangrijke weerstand. In de bovenstaande grafiek toont Ali Martinez punten waarop veel Bitcoin verhandeld zijn. De koers van 66.990 is daarin belangrijk en daar zijn we inmiddels voorbij.

Belangrijke week voor Bitcoin

Komende vrijdag kan weleens volatiel worden voor Bitcoin. Dan staat namelijk de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank op het programma.

In januari en februari kwam de Amerikaanse inflatie een stuk hoger uit dan verwacht. Afgelopen woensdag wilde de Amerikaanse centrale bank daar tijdens het rentebesluit nog geen conclusies over trekken.

Ze willen de data van deze maand afwachten en de Core PCE inflatie van komende vrijdag kan daarin weleens cruciaal zijn. Dat is namelijk de inflatiemeter waar de Amerikaanse centrale bank een groot deel van zijn beleid op baseert.

Komt die vrijdag verrassend hoog binnen, dan kan dat weleens pijnlijk worden voor de koers. Andersom zou natuurlijk juist goed zijn.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC