Bitcoin

Bitcoin beleeft beste 1e kwartaal sinds 2013

Bitcoin investeerders hebben dit kwartaal al meer verdiend dan elk ander 1e kwartaal sinds 2014. Volgens de bron Skew Markets, is de Bitcoin koers tot nu toe in 2020 bijna 30% gestegen. In geen enkel ander kwartaal in de afgelopen zes jaar presteerden de munt zo sterk.


Bitcoin is bezig aan een geweldig 1e kwartaal

Als we in het verleden kijken dan is het 1e kwartaal van een jaar vaak een slechte periode. In 2014 daalde de Bitcoin prijs met maar liefst 39%. In 2015 en 2016 daalde de koers met respectievelijk 24% en 3%.

Alleen in 2017 en 2019 slaagden de Bitcoin erin om winsten te boeken. In deze twee jaren steeg de BTC prijs ongeveer met 11%. Echter, deze jaren komen niet in de buurt van dit jaar. Alleen in 2011 en 2013 presteerde de munt in het eerste kwartaal beter. Volgens de gegevens van Bitinfocharts stegen de koersen toen met 165% en 570%.

 
Bron: Skew Markets
 

Deze indrukwekkende statistieken komen te midden van het stijgende vertrouwen in het lange termijn potentieel van Bitcoin. Ook Bitcoin futures beginnen steeds beter te lopen. Dit geeft aan dat grote instellingen op een heel niveau bezig zijn met cryptocurrencies.

De totale interesse voor futures producten is nu hoger dan ooit. Skew registreerde in totaal ongeveer voor 3,7 miljard dollar vanaf 28 januari. Ook het volume op Bitcoin markten neemt ook flink toe en “Volume zegt alles.”

Aan de andere kant lijken reguliere consumenten niet veel meer geïnteresseerd Bitcoin dan een tijdje geleden. Ook de prijsstijging heeft niet gezorgd voor veel meer zoekopdrachten in Google.


Nadert er een correctie?

De hogere prijs is ook onderworpen aan speculatie van en door commentatoren. In eerder bericht citeerde Newsbit de handelaar ‘Tone Vays’. Hij vertelt dat Bitcoin de prijs van $9.000 minstens enkele dagen vast moet houden voordat we van een bullmarkt kunnen spreken.

Een andere indicator, de Bitcoin Fear & Greed Index, die het waarschijnlijke koerstraject van Bitcoin op basis van het beleggers sentiment in kaart brengt, knippert bearish (negatief). Met een score van 57 op dit moment lijkt het dat de Bitcoin markt klaar is voor een correctie.

Echter, ook dit, blijft puur speculatie. Door de prestaties van Bitcoin in januari zijn een aantal analisten al volledig bullish. Zij verwachten dat eerdere dieptepunten van $6.000 niet meer terugkeren.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?