Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin bereikt $11.6k – Traders verwachten een prijs van $15k

De Bitcoin prijs is voor het eerst in 12 maanden de $11.600 gepasseerd. Handelaren vertellen dat BTC misschien wel snel de $15.000 kan bereiken. Dit omdat er weinig weerstand ligt tussen deze niveaus.

Bitcoin steeg vandaag tot een hoogtepunt van $11.760. Met deze beweging vulde het een CME-futures-gap dat op $11.630 lag.


Weinig weerstand tussen $12.000 en $15.000

De prijsstijging van vandaag is dus een positief teken en Kyle Davis, de mede oprichter van Three Arrows, vertelt dat de echte actie nog niet eens is begonnen. Hij merkt namelijk op dat er tussen de $12.000 en de $15.000 weinig weerstand ligt.

Als we de wekelijkse Bitcoin grafiek bekijken dan zien we dat de BTC prijs historisch gezien vaak snel naar boven schiet, wanneer de $12.000 grens wordt doorbroken. Ook in 2019 was dit het geval. Toen steeg de koers in een zeer kort tijdbestek naar een hoogtepunt van $14.000.

Wekelijkse BTC grafiek – Bron: Tradingview

Ondanks dat de BTC koers dus spoedig de $14.000 zou kunnen bereiken is het wel belangrijk om goed op te letten. De koers zou terug kunnen zakken nu de CME gap gevuld is. Het behouden van de $11.400 is nu cruciaal.


Wat drijft de recente prijsstijging?

Het lijkt erop dat de koersstijging van vandaag veroorzaakt wordt door de spot- en optiemarkt en niet door de futuresmarkt. Dat is een goed teken, want een prijsstijging die wordt veroorzaakt door de spotmarkt leidt vaak tot een stabielere bull-cyclus.

Een bekende handelaar, genaamd “Rookie“, vertelt dat de grafieken er zeer positief uitzien. Dit, in samenvloeiing met de gunstige fundamentele factoren en marktstructuur, zou kunnen zorgen voor een flinke koersstijging.

Belangrijke niveaus om nu in de gaten te houden zijn: De $11.400 als ondersteuningsniveau, de $12.000 als weerstandsniveau en de $14.000. Over het algemeen ziet de markt er nog altijd zeer bullish uit.

 

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten