Bitcoin

Bitcoin bereikt de $11.600 na maatregelen van de Fed maar zakt toch weer in

De Bitcoin piekte vandaag tot een prijs van $11.600. Dit gebeurde vlak nadat de Amerikaanse Federal Reserve had besloten een gemiddelde inflatie van 2% te handhaven. Echter, even later zakte de BTC prijs weer in tot $11.100.


De inflatie mag ietsje boven de 2% uitkomen

Gegevens van CoinMarketCap laten zien dat de Bitcoin prijs vandaag enkele honderden dollars steeg toen de Fed-voorzitter Jerome Powell een toespraak hield over de toestand van de Amerikaanse economie.

Investeerders wachtten met spanning af op de toespraak. Dit omdat er geruchten te ronden gingen dat de Fed het zou toestaan dat de rente op mocht lopen tot maar liefst 4%.

Powell bevestigde dat de inflatie hoger zou mogen komen dan de doelstelling van de Fed, die op 2% staat. Echter mag dit wel maar tijdelijk zo zijn. Powell vatte dit als volgt samen:

“Na periodes waarin de inflatie onder de 2 procent ligt, zal een passend monetair beleid er waarschijnlijk naar streven om enige tijd een inflatie te bereiken die iets wat boven de 2 procent ligt”.

“Bij het streven naar een inflatie van gemiddeld 2 procent in de loop van de tijd, houden we ons niet vast aan een bepaalde wiskundige formule die het gemiddelde bepaald.”

Even leek de safe-haven markt te profiteren van de uitspraak. De goud, zilver en Bitcoin koers vlogen omhoog. Echter, een paar uur later zien we dat de prijzen weer zijn teruggezakt. Dit komt wellicht omdat de markt misschien toch wel een beetje rekening gehouden had met een hoger inflatie percentage.


Safe havens voelen de druk van opmerkingen van de Fed

De verwachtingen waren er al dat elke overschrijding van de inflatie de safe haven assets zouden stimuleren. Een overschrijding van de 2% zou immers enorme druk uitoefenen op de Amerikaanse dollar.

Goud steeg even tot meer dan $1.970 toen er informatie binnenstroomde van de Fed. Tegelijkertijd daalde de USD valuta-index, die de afgelopen weken naar het laagste punt in twee jaar was gedaald. Het daalde verder naarmate de toespraak begon en herstelde zich vervolgens tot ongeveer waar hij woensdag was blijven hangen.

“Bij het voeren van ons monetair beleid zullen we sterk gefocust blijven op het bevorderen van een zo sterk mogelijke arbeidsmarkt ten voordelen van alle Amerikanen. Daarnaast zullen we standvastig streven naar een inflatie van 2 procent op de lange termijn.”

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins