Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Bitcoin blijft boven de $31K, maar Ethereum gaat onderuit

De Bitcoin en Ethereum koers zijn deze week voor het eerst in lange tijd een tegengestelde richting opgegaan. Meestal bewegen de twee grootste munten van de markt synchroon, maar op dit moment bewijst Bitcoin zich als de koning (of koningin) van de markt.

Over de afgelopen zeven dagen gemeten noteert Bitcoin een plus van 7,39 procent, terwijl Ethereum het met een min van 1,89 procent moet doen. Vooral institutionele beleggers lijken Bitcoin nu boven Ethereum te prefereren.

Instroom beleggingsfondsen spreekt boekdelen

De instroom bij de beleggingsfondsen voor institutionele beleggers leert ons dat de grote jongens en meisjes momenteel de voorkeur geven aan Bitcoin. In totaal noteerden de crypto-beleggingsfondsen een plus van 87,4 miljoen dollar voor deze week. Bitcoin was verantwoordelijk voor 69,4 miljoen dollar van die instroom, terwijl Ethereum-fondsen een uitstroom van 11,6 miljoen dollar moesten opschrijven.

Het is hoopgevend dat Bitcoin, ondanks de negatieve prijsactie voor dit jaar, nog altijd een asset is waar de professionals momenteel meer van willen hebben. De bovenstaande cijfers komen ook overeen met hetgeen we eerder constateerden, dat Bitcoin momenteel de baas is op de markt. Een dynamiek die we vaker zien in de bearmarkt.

‘Historisch koopmoment voor Bitcoin’

Als we de analyse van on-chain analist Will Clemente mogen geloven, dan komt er een “enorme koopkans” voor Bitcoin aan. Clemente baseert dit op het feit dat de kostenbasis voor lange termijn hodlers (LTH) stijgt, terwijl de kostenbasis voor korte termijn hodlers (KTH) daalt. Als dit zich doorzet en de STH onder de LTH duikt, dan betekent dat historisch gezien een heel gunstig koopmoment voor Bitcoin.

Will Clemente heeft dit soort dingen echter vaker geconcludeerd op basis van on-chain analyse en die conclusies zijn zeker niet altijd waarheid geworden. Het blijft immers een voorspelling en de Bitcoin koers is van meer afhankelijk dan on-chain analyse. Dat neemt niet weg dat het interessante data is en ons zeker dingen kan leren over de staat van de markt.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten