Ethereum (ETH)
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin blijft boven de $31K, maar Ethereum gaat onderuit

De Bitcoin en Ethereum koers zijn deze week voor het eerst in lange tijd een tegengestelde richting opgegaan. Meestal bewegen de twee grootste munten van de markt synchroon, maar op dit moment bewijst Bitcoin zich als de koning (of koningin) van de markt.

Over de afgelopen zeven dagen gemeten noteert Bitcoin een plus van 7,39 procent, terwijl Ethereum het met een min van 1,89 procent moet doen. Vooral institutionele beleggers lijken Bitcoin nu boven Ethereum te prefereren.

Instroom beleggingsfondsen spreekt boekdelen

De instroom bij de beleggingsfondsen voor institutionele beleggers leert ons dat de grote jongens en meisjes momenteel de voorkeur geven aan Bitcoin. In totaal noteerden de crypto-beleggingsfondsen een plus van 87,4 miljoen dollar voor deze week. Bitcoin was verantwoordelijk voor 69,4 miljoen dollar van die instroom, terwijl Ethereum-fondsen een uitstroom van 11,6 miljoen dollar moesten opschrijven.

Het is hoopgevend dat Bitcoin, ondanks de negatieve prijsactie voor dit jaar, nog altijd een asset is waar de professionals momenteel meer van willen hebben. De bovenstaande cijfers komen ook overeen met hetgeen we eerder constateerden, dat Bitcoin momenteel de baas is op de markt. Een dynamiek die we vaker zien in de bearmarkt.

‘Historisch koopmoment voor Bitcoin’

Als we de analyse van on-chain analist Will Clemente mogen geloven, dan komt er een “enorme koopkans” voor Bitcoin aan. Clemente baseert dit op het feit dat de kostenbasis voor lange termijn hodlers (LTH) stijgt, terwijl de kostenbasis voor korte termijn hodlers (KTH) daalt. Als dit zich doorzet en de STH onder de LTH duikt, dan betekent dat historisch gezien een heel gunstig koopmoment voor Bitcoin.

Will Clemente heeft dit soort dingen echter vaker geconcludeerd op basis van on-chain analyse en die conclusies zijn zeker niet altijd waarheid geworden. Het blijft immers een voorspelling en de Bitcoin koers is van meer afhankelijk dan on-chain analyse. Dat neemt niet weg dat het interessante data is en ons zeker dingen kan leren over de staat van de markt.

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?