Nieuws, Trending

Bitcoin boven $4000, Ethereum stabiel, Ripple stijgt


Vandaag, 7 januari, zien we dat de Bitcoin koers standhoud boven de $4000 dollar. Ook de Ripple koers stijgt en Ethereum verhandeld stabiel boven de $150 dollar.


Bitcoin (BTC) koers opnieuw boven $4000 dollar

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $4045 dollar. 24 uur geleden lag de prijs van 1 Bitcoin nog rond de $3870 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 4,7 procent is gestegen.

Als we de onderstaande wekelijkse grafiek bekijken, zien we dat de BTC koers hoger ligt dan de hoogste intra weekprijs van $3945 dollar. Dat is een goed teken. Echter komt de BTC koers vandaag opnieuw aan bij een belangrijk punt.

Er ontwikkelt weer een channel zoals te zien is in de rood/groene sectie in de afbeelding. Een ontwikkeling van zo’n channel betekent meestal dat de volgende prijsbeweging, die buiten de rood/groene sectie komt de koers voor de komende tijd zal bepalen.

 
bitcoin koersEthereum ziet koers vandaag licht dalen

Ethereum, presteert vandaag wat minder. Na een enorme koersstijging zien we de prijs vandaag licht afnemen. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum token rond de $153 dollar. 24 uur geleden lag de prijs rond de $154 dollar, wat betekent dat de koers met zo’n 0,2% is gedaald vandaag.

 


Ondanks de tegenvallende prestaties vandaag blijft Ethereum de op één na grootste cryptocurrency ter wereld. De totale marktwaarde ligt rond de $15.97 miljard dollar, terwijl de marktwaarde van Ripple rond de $14.97 miljard ligt.

 

Ripple (XRP) koers stijgt met 2,5 procent

De Ripple (XRP) koers is de afgelopen 24 uur gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,366 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,358 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 2,5 procent is gestegen. Door de prijsstijging van vandaag ligt de XRP prijs hoger dan de prijs waarmee het de week startte, maar lager dan de midweek high van $0,378 dollar.

Door de prijsstijging van vandaag loopt XRP weer iets in op Ethereum en ligt de totale marktwaarde nog zo’n $1 miljard dollar uit elkaar.