Nieuws

Bitcoin (BTC) update 11 februari 2019


 

Elke week, vanaf nu, schrijven de crypto experts van CCNL en onze eigen expert Nick een crypto update voor Newsbit. Ben jij geïnteresseerd in uitgebreide Technische Analyses, of wil je koop- en verkoop calls? Stuur een mail naar Nick@newsbit.nl.


De afgelopen anderhalve maand was geen beste maand voor de bitcoin. Na een explosieve stijging van rond de 3200 dollar naar rond de 4300 dollar is bitcoin steeds verder afgezakt. Bitcoin printte continu lower highs (LH) en lower lows (LL), zoals in de grafiek hieronder met rode lijnen is aangeduid. Op 8 februari steeg de bitcoin opnieuw met zo’n 300 dollar, waarmee het een teken van kracht afgeeft.

 
Bitcoin update

Bitcoin Weekly (W1)

We zijn op een belangrijk steunpunt in de cryptogeschiedenis aangekomen. We bevinden ons namelijk vlak boven de 200sma weekly (rode lijn weekly grafiek hieronder). Deze rode lijn wordt al enkele jaren gerespecteerd door de bitcoin en daaruit blijkt dat deze lijn veel support biedt. Tevens betekent het ook dat geruime tijd onder de rode lijn belanden er voor zorgt dat deze rode lijn als sterke resistance gaat fungeren. Als we vanaf hier steun blijven krijgen, ziet het er voor de lange termijn goed uit.

 
weekly bitcoin

Bitcoin Daily (D1)

Als we wat verder inzoomen naar de ‘daily’ dan zien we dat $BTC vooral de korte termijn bearish trend respecteert, omdat we nog altijd lower highs en lower lows maken, maar dat er inmiddels ook tekenen zijn dat we klaar zijn voor een eventuele reversal, zie ook de laatste pump omhoog.

We zien dat we boven de 21EMA (Blauwe lijn) zijn gesloten, waardoor we op korte termijn wat bullish momentum hebben. Ook zien we dat de 8EMA (Paarse lijn) de 21EMA (Blauwe lijn) gekruist heeft, zodat we daar nu ook steun vinden van de korte trendlijnen. Een eventuele rally naar de $4000 dollar is daarom ook zeker niet uit te sluiten.


Kom in Contact met Crypto experts

Deze BTC update is gemaakt door crypto experts van CCNL. CCNL wordt gerund door een team van ervaren TA specialisten die al jarenlang ervaring hebben met het handelen in zowel crypto als in andere markten. Wil je koop- en verkoop calls ontvangen en/of leren hoe je Technische Analyse gebruikt om geld te verdienen? Stuur een mail naar Nick@newsbit.nl voor meer info.