Bitcoin rood
Bitcoin

Bitcoin (BTC) ziet afwijzing vanaf $8.400 – Is dit bearish?

Na een verbluffende zesdaagse rally waarbij de Bitcoin prijs steeg van $6.850 dollar naar een piek van $8.450 dollar (+23%) kwam woensdagochtend het momentum eindelijk tot stilstand. De BTC koers is sindsdien hard teruggevallen.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $7.900 dollar. Er is een flinke rode candle te zien, wat een mogelijke correctie tot de $7.000 dollar impliceert voor de komende dagen. Waarom? $8.400 dollar was een belangrijke grens om te doorbreken. Dat deze grens niet doorbroken is laat het onvermogen van Bitcoin zien om de weerstand te doorbreken. Het is een flinke klap voor BTC die afgelopen dagen parabolisch steeg.


$8.400 niveau is zéér belangrijk

Josh Rager, een populaire crypto analist, merkte op dat $8.400 dollar een belangrijk ondersteunings- en weerstandsniveau was voor Bitcoin de afgelopen maanden.

Het feit dat Bitcoin het niveau niet heeft overwonnen is volgens Rager een teken dat we nog het ‘bearish sentiment’ hebben doorbroken. De analist vertelt dat het verstandig is als BTC investeerders niet te grote stappen maken. “Bekijk het niveau per niveau, dag na dag.”

   

Niet alleen Rager vertelt dat het niveau van $8.400 dollar belangrijk is. Ook analist “The Moon” vertelt dat het belangrijk is dit niveau in de gaten te houden. “$8.400 dollar is waar Bitcoins 20-weekse voortschrijdend gemiddelde ligt, een bewegende indicator die cruciaal is bij het aangeven van omkeerpunten voor BTC,” vertelt hij.

In een tweet vertelt hij waarom dit punt zo belangrijk is:

“Dit voortschrijdend gemiddelde heeft historisch gezien ZEER belangrijke keerpunten voor Bitcoin, zowel bullish als bearish. Een afwijzing hier kan leiden tot een daling onder de $6.000 dollar. Als de weerstand doorbroken is, kan BTC snel $ 9.450 bereiken!”

Hoewel ‘The Moon’ vertelt dat een afwijzing van het niveau een koersdaling van 25% kan veroorzaken, beweren veel analisten dat alle korte termijnindicatoren laten zien dat de BTC rally nog niet over is. De vraag blijft dus: Gaan we flink dalen, of maken we ons op voor een bounce naar boven?

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?