Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin tikt $70.000 aan in a-typisch weekend

De Bitcoin koers tikte in de nacht van zondag op maandag de 70.000 dollar aan in een behoorlijke a-typisch weekend voor de digitale munt.

Meestal zien we dat de Bitcoin koers gedurende het weekend redelijk stabiel blijft en geen gekke bewegingen maakt. Nu zagen we een weekend waarin de koers voorzichtig bleef klimmen.

Zou dat een goed teken zijn voor de week die voor ons ligt?

Op weg naar een nieuwe all-time high?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe is bullish over de huidige koersactie van Bitcoin. “Als dit breekt, dan zien we waarschijnlijke sterke continuatie richting de all-time highs, nog voor de halving zal plaatsvinden”, aldus de analist op Twitter.

In de bijgevoegde grafiek laat Van de Poppe zien dat er ook nog sprake is van een bearish divergentie, die de kans op een nieuwe correctie rond het niveau van 72.000 dollar zou verhogen.

Rekt Capital is echter optimistisch en ziet de weeksluiting van Bitcoin boven het niveau van 69.000 dollar als een bullish signaal. Zo kunnen we deze week misschien weer wat interessant actie te zien krijgen als de ETF-handel weer opent op maandagmiddag.

Spot Bitcoin ETFs halen weer geld binnen

Waar de Spot Bitcoin ETFs tijdens de correcties van de afgelopen weken even wat moeite hadden om hun instromen te blijven realiseren, zagen we afgelopen week weer wat positieve signalen.

Daarbij kwam afgelopen week het nieuws dat het failliete Genesis klaar is het met verkopen van zijn miljarden dollars aan Bitcoin, die ze aanhielden in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC); de ETF die vanaf zijn lancering al voor miljarden dollars aan Bitcoin verkocht.

De week van 5 april eindigde met een instroom van rond de 570 miljoen dollar, ondanks het feit dat GBTC op maandag 302 miljoen dollar verloor en op vrijdag nog bijna 200 miljoen dollar aan Bitcoin moest inleveren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?