Nieuws

Bitcoin Cash hard fork verhoogt blokgrootte naar 32MB

Bitcoin Cash heeft gister 15 mei 2018 een hard fork ondergaan. Deze hard fork houdt in dat de blokgrootte verhoogt wordt van 8MB naar 32MB. Daarnaast wordt een nieuw script geactiveerd genaamd: Bitcoin script operation codes (OP codes). 

Er zullen nog vele Hard Forks volgen

Bitcoin ABC heeft op 1 April laten weten aan grote crypto exchanges en crypto wallets dat het mogelijk en noodzakelijk was om de blokgrootte van Bitcoin Cash te vergroten. BitcoinCash.org laat weten dat deze hard fork de eerste upgrade van vele is voor deze digitale valuta. Uitleg: Bitcoin ABC is een software die ervoor zorgt dat Bitcoin en Bitcoin Cash geforkt kunnen worden om de blokgrootte te verhogen. “ABC” staat voor ‘Adjustable Blocksize Cap’.

Waarom ondergaat Bitcoin Cash (BCH) een hard fork?

Volgens experts is de nieuwe hard fork belangrijk voor de toekomst van Bitcoin Cash. Het maakt de weg vrij voor toekomstige acceptatie. Daarnaast is het belangrijk omdat het de OP-codes mogelijk maakt. Het opnieuw activeren van de OP-codes is belangrijk voor Bitcoin Cash. Volgens experts voegt dit waarde toe aan de Bitcoin Cash economie.

Wat zijn de nadelen van de hard fork?

Er zitten ook nadelen aan de hard fork van Bitcoin Cash. Zo wordt het gebruiken van ‘node’s duurder door het vergroten van de blokgrootte. Daarnaast vertellen tegenstanders dat de hardfork leidt naar minder decentralisatie van het netwerk.

Bitcoin VS Bitcoin Cash: De blok grootte

Een van de belangrijkste verschillen tussen Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) is het verschil in blok grootte. Bitcoin heeft een zwak punt, de schaalbaarheid. Doordat Bitcoin een blok grootte van 1MB heeft is het verwerken van transacties niet altijd even snel. Doordat Bitcoin Cash een blokgrootte van 32MB heeft is het veel sneller in het verwerken van transacties. Tip: Ben je benieuwd naar de andere verschillen? Bekijk dan de vergelijkingstabel op de volgende pagina: Bitcoin Cash.