Nieuws, Trending

Bitcoin community misleid om te investeren in bitcoin cash

Een groep van Bitcoin gebruikers zijn flink benadeeld en beweren dat Bitcoin.com hen misleid om Bitcoin Cash te kopen in plaats van Bitcoin. Boze gebruikers hebben hierom een nieuwe website gelanceerd waar kopers die zijn misleid zich kunnen aanmelden.

Rechtszaak tegen Bitcoin.com

Op de website bitcoinlawsuit.info kunnen kopers die zijn misleid op Bitcoin.com zich aanmelden. De website is bedoeld om eisers en donaties bij elkaar te krijgen om een rechtszaak te kunnen starten tegen Bitcoin.com. Hiernaast heeft deze groep een Telegram kanaal aangemaakt, met nu al meer dan 900 leden. Binnenkort accepteren zij donaties in de vorm van Bitcoin om de rechtszaak uit te kunnen voeren.

Misleidende verwijzingen op de website

Zoals de misleidde gebruikers aangeven, toont Bitcoin.com, dat onder andere een Bitcoin en Bitcoin Cash ondersteunende portemonnee aanbiedt, zowel de logo’s van cryptocurrencies in dezelfde kleur, maar zoals te zien in onderstaande afbeelding verwijzen zij ook ongewoon naar Bitcoin als ‘Bitcoin Core’ in plaats van de over het algemeen herkenbare Bitcoin. Bitcoin Core wordt gebruikt door de softwareclient van Bitcoin en staat hierdoor niet gelijk aan elkaar. Bitcoin.com Cash&Core

Roger Ver pleegt fraude roepen gebruikers

Veel gebruikers zijn boos op Roger Ver, de eigenaar van het domein van Bitcoin.com. Hij is verantwoordelijk voor het doorvoeren van deze aanpassingen. Gebruikers gaan zelfs zo ver door te suggereren dat Roger Ver fraude pleegt op deze manier. Hierdoor ontstaat er een breuk tussen de maker van Bitcoin.com en de belangrijkste BCH-voorstanders.

Bitcoin.com plaatst reactie op de beschuldigingen

Als reactie op de gebruikers heeft Bitcoin (Roger Ver) op zijn Twitter een aankondiging geplaatst. Deze is hieronder te zien: Bitcoin twitter In deze tweet wordt er cynisch geschreven dat veel personen niet in staat zijn om het verschil tussen de Bitcoin en het idee achter het BTC ticker symbool te begrijpen. Hiernaast wordt er vermeld dat niemand beweert dat Bitcoin Cash hetzelfde is als de BTC.
Meer weten over de Bitcoin of Bitcoin Cash? Lees dan onze uitgebreide artikelen over deze twee cryptocurrencies.