Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht met 10% tot prijs van $38K

Alles zag er gisteren enigszins positief uit, maar niks blijkt minder waar. De Bitcoin prijs is vannacht met 10 procent gecrasht tot een dieptepunt van $38.000.


De Bitcoin prijs crasht met 10%

Gisteren boekte Bitcoin nog bescheiden winsten, waardoor de prijs weer boven de $43.000 kwam. Vandaag is echter alles anders. De Bitcoin prijs zakte namelijk door de psychologische $40.000 grens en bereikte een dieptepunt van $38.592. Dat is het laagste punt sinds 2 augustus vorig jaar.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Die enorme koersval vindt trouwens niet alleen plaats bij de Bitcoin. Ook alle altcoins hebben het vandaag zwaar te verduren. Zo zijn ook de Ethereum, Cardano en eigenlijk alle altcoins vannacht meer dan 9% van hun waarde verloren.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency staat nu op $1,83 biljoen. Dat betekent dat de cryptomarkt meer dan $1 biljoen heeft verloren sinds november 2021.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Volgt Bitcoin de aandelenmarkt?

Het gaat ook slecht met de aandelenmarkten die het jaar 2022 moeilijk zijn begonnen. Dit komt deels dankzij een combinatie van hoge inflatie, COVID-gerelateerde tekorten aan arbeidskrachten en op de komende renteverhogingen. De Dow Jones daalde gisteren met bijna 0,9%. De techbeurs, de NASDAQ doet het nog veel slechter. Na een verlies van 1,3% op donderdag, is het dit jaar al met bijna 10% gedaald. De AEX doet het wat beter. Die is sinds 1 januari 2022 met slechts 3,2% gedaald.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten