Crypto crash
Bitcoin, Exchange

Bitcoin crasht plotseling naar $8.900 op crypto beurs BitMEX

Op maandag, om 23:40 Nederlandse tijd, maakte de Bitcoin (BTC) koers op het handelsplatform BitMEX een plotselinge duik naar $8.900. Deze abrupte daling, bekend als een flash crash, vond plaats binnen slechts twee minuten en resulteerde in een verlies van 86% ten opzichte van de koers op dat moment.

Deze opmerkelijke koersval vond alleen plaats op crypto beurs BitMEX; op andere crypto beurzen zoals Coinbase, Binance en Kraken bleef de Bitcoin koers stabiel boven de $60.000.

Deze tijdelijke prijsdip op BitMEX bood beleggers een unieke kans om tegen een lagere prijs in te stappen, maar deze gelegenheid was van korte duur. Slechts tien minuten na de flash crash, rond 23:50 Nederlandse tijd, herstelde de Bitcoin koers zich alweer indrukwekkend tot ongeveer $67.000.

Oorzaken van de plotse Bitcoin koersval

De plotse koersval van Bitcoin lijkt te zijn veroorzaakt door massale verkopen door zogenaamde ‘whales’. Op het socialemediaplatform X onthulde gebruiker Syq dat er een transactie van 850 BTC plaatsvond op BitMEX, wat leidde tot een sterke daling van het XBT/USDT handelspaar.

Deze munten hadden op dat moment een totale waarde van ongeveer $54 miljoen. Dit aanzienlijke verkoopvolume introduceerde een aanzienlijke hoeveelheid volatiliteit in de spotmarkt.

BitMEX gaat onderzoek doen naar crash

BitMEX deelde via hun officiële social media account een verklaring als reactie op de flash crash, waarin het platform uitlegde dat het onderzoek doet naar de omvangrijke verkooporders.

“In reactie op ongebruikelijke activiteiten die waargenomen werden op onze BTC/USDT spotmarkt, hebben we onmiddellijk een onderzoek ingezet. Ondanks dat onze systemen naar behoren functioneerden, ontdekten we agressief verkoopgedrag door een beperkt aantal accounts, dat significant afweek van normale marktverwachtingen. Specifieke details over het gedrag van individuele gebruikers of de genomen stappen kunnen we niet delen, maar ons onderzoek loopt nog,” verklaarde BitMEX.

De verklaring benadrukte verder dat er geen reden tot zorg is voor de huidige gebruikers van het platform: alle gebruikersfondsen zijn veilig en het platform functioneert correct.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving