Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht tot $42K na enorme liquidatie van $800 miljoen

De cryptomarkt is vandaag hard gecrasht. Zo zakte de Bitcoin prijs vandaag tot onder de $42.000 en verliest Ethereum meer dan 12% van zijn waarde. Hierdoor zakt de altcoin naar een maandelijks dieptepunt van $3.340.


Buy the Dip?

Het bloedbad van de cryptomarkt vernietigde bijna $300 miljard van de cryptomarktkapitalisatie. Door de grote crash werd er voor meer dan $800 miljoen aan leverage posities geliquideerd.

Exchange liquidaties – Bron: Coinglass

Het is niet geheel onverwachts dat ook de Fear & Greed Index wijst op extreme angst en ook social media werd gedomineerd door negatieve gedachten. Het woord ‘dip’ werd het belangrijkste crypto woord van de dag. Toch kan dat woord ook wel eens iets positiefs betekenen. De verkoopdruk is aanzienlijk hoog, maar analisten zijn van mening dat dit ook de perfecte gelegenheid is om de dip te kopen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Wat gaat de Bitcoin prijs doen?

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin ongeveer rond de $42.900. BTC probeert de $43k grens terug te winnen als ondersteuning. Als dat niet lukt lijkt de kans groot dat de prijs verder zal dalen tot het ondersteuningsniveau van $41.700.

Aan de andere kant zou het eed goed teken zijn als Bitcoin wat kracht weet te winnen boven het $43k niveau. Een snel herstel tot richting de $47.000 lijkt dan een goede mogelijkheid.

Bitcoin nieuws

Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten