Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin crasht: waarom dalen de crypto prijzen in het nieuwe jaar?

De Bitcoin prijs is vandaag flink gecrasht. De prijzen van andere populaire crypto-tokens zoals Ethereum, Solana en Cardano hebben het ook zwaar te verduren. Maar wat is de reden van de crypto crash?

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Veel onzekerheid in de markten

De dalende prijzen van cryptocurrency hebben de feeststemming van particuliere crypto-beleggers getemperd. Maar de neerwaartse prijsbeweging in cryptomarkten is niets nieuws, dus niet verrassend voor hardcore crypto-enthousiastelingen.

Volgens Darshan Bathija, CEO en co-oprichter van Vauld, is Bitcoin sinds begin december 2021 grotendeels bereikgebonden. De huidige prijsdaling kan echter worden toegeschreven aan de onzekerheden waarmee alle markten worden geconfronteerd. Hij stelde het volgende:

“De huidige prijsdaling van BTC kan worden toegeschreven aan de onzekerheid waarmee alle markten worden geconfronteerd, met de verspreiding van de Omikron-variant. Veel beleggers zullen dit zien als een kans om de dip te kopen. Aan de andere kant zullen velen ook proberen hun verliezen te beperken, wat leidt tot een verkoopwaanzin.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Grote cryptospelers gaan door met Bitcoin kopen

Terwijl particuliere beleggers grotendeels besluiteloos waren over het actief, hebben institutionele beleggers hun belang in crypto vergroot.

Microstrategy profiteerde bijvoorbeeld van de dip en kocht op 30 december 2021 1900 BTC ter waarde van ongeveer $91 miljoen.

“On-chain-gegevens onthulden ook dat whales doorgingen met kopen, terwijl Bitcoin tegen het einde van 2021 daalde. Er was een aanzienlijke toename van het aantal adressen met tussen 1.000 en 10.000 BTC tussen begin december en eind december. Dit betekent dat de meerderheid van de investeerders veel vertrouwen stelden in het vermogen van Bitcoin om mogelijk in het eerste kwartaal van 2022 te herstellen”, aldus Bathija.

Alexander Cavendish, CEO van hedgefonds Hedonova schreef de huidige daling van cryptoprijzen toe aan de ‘rotatie’ van geld van retail naar institutionele beleggers.

“Er is een concept genaamd ‘rotatie’ in investeringen. Voor elke activaklasse wisselt geld van eigenaar tussen particuliere en institutionele beleggers. Dit gebeurt meestal in cycli of na een aanzienlijke bull- of bear-run”, vertelde Cavendish aan FE Online.

Hij voegde eraan toe:

“Waar we nu naar kijken is de rotatie van geld van particuliere beleggers naar institutionele beleggers. Dit is de reden waarom de cryptoprijzen dalen.”

Cavendish verwacht dat de Bitcoin-prijzen geruime tijd binnen het bereik zullen blijven voordat ze sterk stijgen naar $120.000. “De overgang van $4K naar $60k was gebaseerd op het behoud van adoptie, deze stap zal plaatsvinden door institutionele adoptie,” zei hij.

In 2021 keerde bijna elk top crypto-token enorme winsten terug aan particuliere beleggers. Hoewel niet kan worden verwacht dat hetzelfde in 2022 zal gebeuren, hopen experts dit jaar op enige stabiliteit in de cryptomarkten.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten