Newsbit

Bitcoin

Bitcoin daalde $5.000 in een paar uur, maar herstelt zich

Bitcoin

Bitcoin daalde met bijna 15% nadat het vanochtend nog rond $33.600 werd verhandeld. De volatiliteit van de cryptomarkt veroorzaakte in de afgelopen 12 uur meer dan $1 miljard aan liquidaties.


Bitcoin daalde in een paar uur tot $28.560

Bitcoin daalde de afgelopen uren met $5.000 tot een dieptepunt van $28.560. Eerder deze ochtend werd het voor $33.600 verhandeld. De munt herstelde zich vervolgens van de plotselinge prijsdaling tot boven de $30.000.

Deze plotselinge prijsdaling komt slechts enkele dagen nadat Bitcoin een nieuw all-time high bereikte van $34.700. Dit geeft aan dat er een enorme hoeveelheid nieuw, institutioneel geld de ruimte binnenstroomt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Liquidaties voor miljarden dollars

De volatiliteit veroorzaakte prijsliquidaties voor miljarden dollars door futures-handelaren die gokten op de prijsbewegingen van Bitcoin, volgens gegevens van Bybt.

Liquidaties vinden plaats wanneer handelaren activa van exchanges lenen om grotere posities in te nemen te dan dat ze zelf hebben. Deze posities worden vervolgens “geliquideerd” wanneer de prijzen tegen de transacties ingaan op een niveau dat de waarde van hun rekening benadert.

Meer dan $1,14 miljard werd in de afgelopen 12 uur geliquideerd. Hiervan was $715 miljoen, of meer dan 23.000 BTC, alleen al in het afgelopen uur. Het verhaal was hetzelfde voor de gehele cryptomarkt, met in totaal $1,1 miljard aan posities die werden geliquideerd in verschillende cryptocurrencies.

De liquidaties van vandaag volgden op de cijfers van 3 januari van meer dan $1,69 miljard aan ‘long’-posities die werden geliquideerd op verschillende crypto-exchanges. Hiervan was meer dan $567 miljoen alleen al op Binance.

Ondertussen suggereert de prijsactie waarom Bitcoin berucht blijft vanwege zijn inherent vluchtige karakter. Zelfs toen verschillende institutionele spelers het afgelopen jaar steeds positiever over Bitcoin werden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top