Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin daalt met 3% na langste rally sinds September

De Bitcoin koers zakt vandaag terug tot onder de $10.000 dollar. Is de langste rally sinds september over?


Gaat de Bitcoin prijs flink dalen?

De prijs van de grootste crypto ter wereld daalde vandaag van $10.190 dollar tot $9740 dollar. Deze koersdaling vond plaats tijdens de Aziatische handelsuren. Op het moment van schrijven is de BTC prijs weer iets gestegen en ligt de koers rond de $9.840 dollar. De flinke terugval suggereert een bullish uitputting.

Bitcoin heeft de afgelopen dagen uitermate goed gepresteerd. 5 dagen lang steeg de BTC koers met respectievelijk 5%, 1,4%, 0,5%, 1% en 2,75%. Dat is de langste rally in vijf maanden tijd, zoals hieronder te zien is.

De vorige keer, in september, toen Bitcoin vijf groene candles achter elkaar produceerde steeg de koers van $9.350 naar $10.785 dollar. Echter, vlak daarna zakte de BTC prijs volledig en zagen we een donkerrode glijbaan naar onder. De vraag is nu of we ook dit keer een flinke koersdaling gaan zien.


Een mislukte ‘Marubozu Candle’

Bitcoin eindige zondag met een zogenaamde groene ‘marubozu-candle’. Deze candle is meestal een positief teken en geeft aan dat kopers de controle hebben. Echter, tot nu toe is de opvolging negatief geweest. De rode candle van vandaag heeft de bullish marubozu van zondag overschaduwd.

Zo’n mislukte bullish marubozu candle die we vaak zien na een opmerkelijke prijsstijging, gaat vaak vooraf aan een diepe terugval. Hierdoor kunnen we verwachten dat de koers mogelijk terugvalt tot $9.580 dollar. Hierna zou de koers verder kunnen dalen richting de high van 19 januari die rond de $9.185 dollar ligt. Als de BTC prijs nog verder daalt, tot onder de $9.075 dollar ziet het er zeer bearish uit.


Conclusie

Bitcoin lijkt haar bullish preasure een beetje te zijn verloren. De aanhoudende daling lijkt aan te houden omdat deze wordt ondersteund door ene stijging van het verkoopvolume. Pas als de Bitcoin koers weer tot boven de $10.010 dollar stijgt, lijkt een verdere terugval afgeweerd.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85