Newsbit

bitcoin crash

Bitcoin daalt met 5% en Ethereum verliest zijn mijlpaal van $2k

bitcoin crash

Na een geweldige week staan vandaag alle grote crypto valuta’s in het rood. De koersdaling wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat er veel long posities geliquideerd zijn.


Bitcoin zakt verder weg

De Bitcoin koers is vandaag gedaald tot een dieptepunt van $55.600. De grootste cryptomunt is in de afgelopen 24 uur dan ook met meer dan 3% gedaald. Niet alleen BTC heeft het trouwens zwaar vandaag. Ook grote altcoins als Ethereum en Ripple verliezen vandaag respectievelijk 5,6% en 5,9%.

Bitcoin koers daalt – Bron: Tradingview

Ondanks dat de koers vandaag dus is gedaald lijkt het erop dat we spoedig weer omhoog kunnen kijken. Veel handelaren hebben leveraged-longposities geplaatst rond een koers van $55.000. Vaak is het ook helemaal niet zo erg dat er veel long posities geliquideerd worden. Dit geeft de markt vaak extra kracht om aan een nieuwe rally te beginnen.

De laatste prijsactie zorgde voor een verfrissende marktsamenstelling. De afgelopen 24 uur kende $2 miljard aan liquidaties. Waarvan $600 miljoen in één uur alleen al, zo bleek uit gegevens van Bybt.

“Laten we eens kijken hoe de prijs reageert op dit niveau. Meestal stuitert de prijs bij zulke sterke ondersteuningsniveaus, schreef whalemap


Altcoins keren sterke wekelijkse start om

De sterkte prestaties van de altcoins komen vandaag in gevaar. Met Ethereum die terug viel onder de psychologische $2.000 grens en Litecoin, Chainlink en Polkadot die allemaal meer dan 10 procent verliezen ziet het er vandaag niet uit als een altseason.

In een reactie gaf de populaire handelaar Scott Melker de schuld aan overdreven bange handelaren.

“Bitcoin niest en verliest een paar honderd dollar aan waarde, bange handelaren verkopen in paniek hun alts en de Bitcoin dominantie stijgt.” Zo tweette hij.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top