Bitcoin

Bitcoin daalt onder $40k nu steeds meer BTC naar exchanges worden gestuurd

Steeds meer investeerders sturen hun Bitcoins naar exchanges toe. Dit kan zorgen voor een grote verkoopdruk en een verdere koerscrash de komende week.


Bitcoin heeft te maken met een enorme verkoopdruk

Lex Moskovoski, van Moskovoski Capital, deelde gisteren gegevens waaruit bleek dat op 18 mei maar liefst 22.917 BTC-tokens in één uur tijd naar gecentraliseerde exchanges werden overgebracht. Moskovoski merkte op dat de instroom per uur de grootste was sinds de Black Thursday crash van maart 2020.

De instroom van Bitcoins naar crypto exchanges wordt doorgaans gezien als een indicatie dat cryptocurrenncies worden verplaatst van cold storage naar een plek waar men de tokens kan verkopen.

Dat de instroom naar exchanges vandaag dus een record bereikt is geen goed teken. Gegevens van Glassnnode laten zien dat de instroom al twee dagen enorm hoog ligt. In de afgelopen twee dagen zijn zelfs opeenvolgende records bereikt qua netto overdrachtsvolume naar crypto exchange Binance. Dit leidde tot paniek op social media.

Grootste Bitcoin instroom ooit – Bron: Glassnode

De grafiek laat zien dat er in de afgelopen 48 uur ongeveer 35.000 Bitcoins ter waarde van meer dan $1,4 miljard op Binance zijn gestort. Dat kan zorgen voor een enorme verkoopdruk.


Positieve factoren voor Bitcoin

Ondanks de prijsdaling tot onder de $40.000, vinden sommige analisten redenen om optimistisch te zijn.

De populaire analist Lark Davis merkte op dat de recente neergang de 14-daagse relatieve-sterkte-indicator van Bitcoin voor het eerst sinds maart 2020 naar het oversold-gebied heeft geduwd, wat suggereert dat de crash zijn bodem nadert.

Anderen vertellen dat de correctie ervoor heeft gezorgd dat de weak-hands uit het spel zijn en er vanaf nu een bullish herstel plaats zal vinden. Daarbij komt dat Indiase media naar buiten hebben gebracht dat de regering van het land haar crypto verbod zal heroverwegen.

Het is dus niet alleen maar misère op de cryptomarkt. Er zijn lichtpuntjes die wijzen op een snel herstel.

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?