Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin daalt tot onder $10.000 – uptrend gebroken?

De Bitcoin koers is tot onder de $10.000 gedaald nadat het heeft verzuimd de $10.500 weerstand te doorbreken. Is de uptrend nu daadwerkelijk gebroken?

 

Een retracement is gezond

De Bitcoin koers is gisteren, rond 17:00, dus plotseling flink gedaald. De koers zakte van $10.230 tot $9.880 in slechts 3 uur tijd. Sindsdien is BTC beginnen te rangen rond de $9.900 dollar. Analist filbfilb zegt dat de prijsdaling geen ramp is, wel is het belangrijk dat de $10.000 snel wordt teruggevorderd. Ook andere analisten vertellen dat de prijsdaling niet geheel onverwacht was.

“Een retracement is nog steeds gezond voor deze markt, zelfs als de koers terugzakt tot richting de $9.500 dollar.”


Waardoor werd de BTC daling veroorzaakt?

De vraag is nu of er een reden is voor de plotselinge koersdaling. Sommigen zeggen dat het gewoon weg te verwachten was. “Na een lange stijging volgt onherroepelijk een daling”. Echter, volgens ‘Skew Analytics’ is er wel degelijk een reden waarom de prijs plotseling ineenzakte. Het bedrijf vertelt dat de daling werd veroorzaakt door een enorme liquidatie van $90 miljoen dollar aan leveraged posities bij BitMex.

Ook andere analisten begonnen te speculeren over de reden van de koersdaling. Ze vertelden dat Bitcoin whales aan het spelen waren met de markt. Sommige zeggen dat een bekende Bitcoin whale genaamd ‘Joe007’ gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de correctie. Joe007, die handelt op crypto exchange Bitfinex, maakte in 5 minuten tijd namelijk een winst van bijna $10 miljoen dollar.


Conclusie

Voor nu is het belangrijk dat de Bitcoin koers niet onder de $9.700 dollar zakt. Als dit gebeurd kan de prijs verder terugzakken tot $9.400 dollar. Aan de andere kant zou het heel positief zijn als de BTC prijs weer stijgt en door de $10.500 weerstand heen breekt.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?