Bitcoin,

Bitcoin dominantie boven 70%, komen Altcoins nog terug?

Bitcoin bereikt vandaag de hoogste dominantie waarde sinds de bullrun van 2017. De BTC dominantie bereikt vandaag de 70.1%.


Bitcoin dominantie op hoogste punt sinds 2017

Bitcoin bereikt vandaag dus een marketcap van boven de 70 procent. Dat is een cijfer die we sinds maart 2017 niet meer hebben gezien. Altcoins hebben het al tijden zwaar en BTC boekt winsten ten koste van de alts. Steeds meer traders durven niet meer in altcoins te stappen omdat deze al tijden onderpresteren. Dit zorgt ervoor dat BTC op dit moment zeer populair is onder crypto investeerders.

Analist Max Keiser ziet dat altcoins het zwaar hebben. Hij beweert zelfs dat de altcoins nooit meer gaan herstellen van deze recessie: “Alts komt nooit meer terug … Sorry,” tweette hij op 3 september.

 
Bitcoin dominantie
BTC dominantie – 01/01/17 – 03/08/19

“Vertrouw niet blind op de dominantie”

De Bitcoin koers is gisteren plotseling flink gestegen. De BTC prijs is in de periode van gisteren tot vandaag gestegen van $9.770 tot $10.350 dollar. Dat betekent dat de prijs in 1 dag gestegen is met zo’n 6.2 procent.

Toch kunnen we volgens sommige analisten niet blind vertrouwen hebben in de Bitcoin. Dominantie is een slechte maatstaf om de kracht van een munt te meten.

Om deze inconsistenties op te lossen wordt er steeds vaker gekeken naar de ‘Realized Market Cap’. Deze neemt bijvoorbeeld de liquiditeit van de verschillende crypto tokens met zich mee.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?