Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin-donaties voor Oekraïense leger stijgen tot boven $4 miljoen

Het grootste deel van de cryptocurrency donatie werd verzonden door een enkele donateur, die $3 miljoen doneerde.


Cryptocurrencies voornaamste middel voor donaties

Bitcoin-donaties stromen binnen om het Oekraïense leger te ondersteunen. Vanaf vandaag hebben pro-Oekraïense groepen meer dan $4 miljoen aan cryptocurrency ontvangen sinds Rusland donderdag binnenviel. Dit zeggen de laatste gegevens van blockchain-analysebedrijf Elliptic.

Gisteren werd gemeld dat er voor $400.000 gedoneerd was. Sindsdien is het bedrag vertienvoudigd. Het in Londen gevestigde bedrijf Elliptic zei vrijdag dat NGO’s en vrijwilligersgroepen het geld hebben opgehaald.

Donaties worden verzonden in cryptocurrency omdat het regelgeving kan omzeilen en het snel en gemakkelijk is, zei Elliptic. Veruit het meeste geld kwam van één grote donateur, die op één dag voor $3 miljoen aan Bitcoin (80 BTC) stuurde.

Elliptic zei in een blogpost:

“Cryptoactiva zoals Bitcoin zijn ook naar voren gekomen als een belangrijke alternatieve financieringsmethode. Ze maken snelle, grensoverschrijdende donaties mogelijk. Ze omzeilen financiële instellingen die betalingen aan deze groepen mogelijk blokkeren”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crowdfunding-website Patreon verbood gisteren geld te doneren aan Come Back Alive, een Oekraïense NGO die Oekraïense soldaten ondersteunt. Dit was omdat het fondsen die waren ingezameld had gebruikt voor wapens en militaire activiteiten. Come Back Alive is de groep die volgens het onderzoek de meeste cryptodonaties heeft ontvangen.

Elliptic zei dat Bitcoin-donaties mogelijk juist zijn gestegen vanwege het Patreon-verbod. “Deze ontwikkeling heeft mogelijk bijgedragen aan een toename van Bitcoin-donaties die in de ochtend van 25 februari werden waargenomen”, voegde het bedrijf eraan toe.

Oekraïense groepen waren al bezig met het ophalen van Bitcoin lang voordat de oorlog begon. Ook hebben twee Oekraïense studenten een NFT-collectie vrijgegeven op OpenSea. Alle winst hiervan wordt gedoneerd aan Come Back Alive.

Rusland schokte donderdag de wereld toen het het Oost-Europese land binnenviel. Het Russische leger bouwde zich al maanden op aan de Oekraïense grens. De Russische president Vladimir Poetin is sindsdien in binnen- en buitenland veroordeeld.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten