oekraine-bitcoin-btc-6005718e8aa38
Bitcoin

Bitcoin-donaties voor Oekraïense leger stijgen tot boven $4 miljoen

Het grootste deel van de cryptocurrency donatie werd verzonden door een enkele donateur, die $3 miljoen doneerde.


Cryptocurrencies voornaamste middel voor donaties

Bitcoin-donaties stromen binnen om het Oekraïense leger te ondersteunen. Vanaf vandaag hebben pro-Oekraïense groepen meer dan $4 miljoen aan cryptocurrency ontvangen sinds Rusland donderdag binnenviel. Dit zeggen de laatste gegevens van blockchain-analysebedrijf Elliptic.

Gisteren werd gemeld dat er voor $400.000 gedoneerd was. Sindsdien is het bedrag vertienvoudigd. Het in Londen gevestigde bedrijf Elliptic zei vrijdag dat NGO’s en vrijwilligersgroepen het geld hebben opgehaald.

Donaties worden verzonden in cryptocurrency omdat het regelgeving kan omzeilen en het snel en gemakkelijk is, zei Elliptic. Veruit het meeste geld kwam van één grote donateur, die op één dag voor $3 miljoen aan Bitcoin (80 BTC) stuurde.

Elliptic zei in een blogpost:

“Cryptoactiva zoals Bitcoin zijn ook naar voren gekomen als een belangrijke alternatieve financieringsmethode. Ze maken snelle, grensoverschrijdende donaties mogelijk. Ze omzeilen financiële instellingen die betalingen aan deze groepen mogelijk blokkeren”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crowdfunding-website Patreon verbood gisteren geld te doneren aan Come Back Alive, een Oekraïense NGO die Oekraïense soldaten ondersteunt. Dit was omdat het fondsen die waren ingezameld had gebruikt voor wapens en militaire activiteiten. Come Back Alive is de groep die volgens het onderzoek de meeste cryptodonaties heeft ontvangen.

Elliptic zei dat Bitcoin-donaties mogelijk juist zijn gestegen vanwege het Patreon-verbod. “Deze ontwikkeling heeft mogelijk bijgedragen aan een toename van Bitcoin-donaties die in de ochtend van 25 februari werden waargenomen”, voegde het bedrijf eraan toe.

Oekraïense groepen waren al bezig met het ophalen van Bitcoin lang voordat de oorlog begon. Ook hebben twee Oekraïense studenten een NFT-collectie vrijgegeven op OpenSea. Alle winst hiervan wordt gedoneerd aan Come Back Alive.

Rusland schokte donderdag de wereld toen het het Oost-Europese land binnenviel. Het Russische leger bouwde zich al maanden op aan de Oekraïense grens. De Russische president Vladimir Poetin is sindsdien in binnen- en buitenland veroordeeld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?