Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin, Cardano

Bitcoin doorbreekt opnieuw de $50K grens

De Bitcoin koers heeft vandaag opnieuw de $50.000 overschreden. Dit gebeurde ook al op 23 augustus maar toen wist de grootste crypto ter wereld het niveau niet vast te houden. We zullen vandaag zien of het dit maal anders is.


Bitcoin doorbreekt $50K grens

Bitcoin heeft vannacht een mooie prijsstijging meegemaakt. De koers steeg namelijk in 4 uur tijd van $48.700 naar $50.030. Rond 9 uur ‘s ochtends bereikte de koers een piek van $50.380. Dit heeft ervoor gezorgd dat de BTC prijs is 24 uur tijd met ongeveer 5,5 procent is gestegen.

BTC 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Hoewel dit als een goede start van de nieuwe maand kan worden beschouwd is september historisch gezien geen makkelijke maand voor Bitcoin fans. Uit gegevens van bybt blijkt namelijk dat in de afgelopen vier jaar september een maand was waarin de BTC koers is gedaald.

Rendement BTC per maand – Bron: Bybt

Cardano bereikt een All Time High

Cardano is vandaag één van de best presterende cryptomunten. De ADA koers bereikte vandaag namelijk een nieuwe ATH van $3,09. Het sentiment rondom de token is al maanden lang uitermate bullish. Dit omdat investeerders reikhalzend uitkijken naar de aankomende Alonzo hard fork die smart contract functionaliteiten naar het Cardano netwerk zal brengen.

Gisteren werden er al smart contracts gested op het testnet van het netwerk. Op 12 september staat de uitrol van de update van het mainnet gepland.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins