Bitcoin

Bitcoin en aandelen dalen terwijl de Fed renteverhoging voorbereidt

De cryptomarktkapitalisatie daalde met meer dan 6% en aandelen haperden nadat de Federal Reserve aangaf dat de rente binnenkort zou kunnen stijgen.


‘Buy the dip’

“Buy the dip!”, zullen voorstanders van Bitcoin je vertellen. Maar hoe weet je wanneer BTC klaar is met dippen? De prijs van Bitcoin is opnieuw gedaald en verliest binnen 24 uur meer dan 7%. Sinds 27 december is de crypto gedaald van bijna $52.000 naar $43.000.

De dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin is het percentage van de totale waarde van de cryptomarkt waarvoor het verantwoordelijk is. Deze is gedaald tot iets meer dan 37%, het laagste percentage sinds 2018. Maar dat betekent niet dat het de enige cryptomunt is met een slechte start van januari. Ook Ethereum verliest vandaag meer dan 10% van zijn waarde. Over het algemeen is de marktkapitalisatie van cryptocurrency met meer dan 6% gedaald tot $2,05 biljoen. De laatste keer dat het onder de $2 biljoen kwam, was in september 2021. 


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Amerikaanse aandelen dalen ook als gevolg van de Federal Reserve

Het is niet alleen crypto die een moeizame start maakt. Amerikaanse aandelen daalden vandaag ook. Dit kwam na het nieuws dat de Federal Reserve had aangegeven dat ze haar tijdschema voor het verhogen van de rentetarieven naar half maart zou kunnen opschuiven. De notulen van de vergadering op medio december van het Federal Open Market Committee zijn vandaag vrijgegeven. Hieruit blijkt dat sommige functionarissen die renteverhoging willen volgen door een deel van de bijna $8,8 biljoen aan obligaties die het bezit overboord te gooien. Kortom: de Fed gaat stoppen met het drukken van geld en het duurder maken om te lenen om de economie te stabiliseren en de stijgende inflatie onder controle te houden.

Aandelenhandelaren namen er nota van. De Dow Jones Industrial Average sloot vandaag bijna 1% lager na gisteren een record te hebben gevestigd. Nasdaq was getuige van een nog steilere daling en verloor 3,3%. 


Bitcoin’s groeiende correlatie met aandelen

Dat is belangrijk omdat de prijs van Bitcoin in 2021 steeds meer correleerde met de aandelenkoersen en in december enkele van zijn hoogste niveaus bereikte. Volgens Bloomberg was op 3 december de 100-daagse correlatiecoëfficiënt tussen de cryptocurrency en de S&P 500 0,33. Hierbij betekent 1 dat ze altijd samen bewegen en -1 betekent dat ze volledig uiteenlopen.

Andere crypto-annalisten hebben gewezen op wijdverbreide internet-storingen in Kazachstan als een reden voor de prijsdaling. Het land heeft namelijk de op een na grootste Bitcoin-mining rates na de VS. Maar een daling van de hashrate door het offline gaan van Bitcoin-minig apparatuur zou op zichzelf niet gelijk staan ​​aan een prijsdaling.

Toch is het mogelijk dat traders reageren op de algehele verstoring van de crypto-economie in Kazachstan en elders. Hoge brandstofprijzen in het land leidden tot volksdemonstraties en het aftreden van de premier. Elders in Eurazië verbood Kosovo deze week Bitcoin-mining om elektriciteitstekorten op te vangen, in navolging van tijdelijke maatregelen die Iran eind december nam. 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC