Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Bitcoin en Ether blijven overeind, ondanks faillissement Genesis

Op het moment dat wij vanochtend lazen dat Genesis een faillissementsprocedure ingaat, sprongen wij naar de grafieken van Bitcoin en Ether. Tot onze verbazing gebeurde daar echter niet veel. Sterker nog, de twee grote munten lijken zich helemaal niets aan te trekken van het faillissement.

Hoe kan dat?

De vorige keren dat grote partijen in de ellende terechtkwamen, begonnen de problemen meteen voor de Bitcoin en Ethereum koers. Nu is dat niet het geval en een mogelijke verklaring daarvoor is dat het slechte nieuws al een beetje werd verwacht. Als dat zo is, dan zat het nieuws al een beetje in de koersen verwerkt. We kunnen namelijk niet zeggen dat Genesis een hele kleine partij is.

“Het is bijzonder om te zien hoe Bitcoin reageert op het nieuws dat Genesis failliet is,” aldus Kashif Raza, een Bitcoin-influencer met ruim 100.000 volgers. Op het moment van schrijven klokt Bitcoin binnen op 20.934 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur zelfs op een plus van 0,63 procent.

Meer partijen in de problemen?

Als we investeerder Mike Alfred mogen geloven, dan is het allemaal nog niet klaar met het omvallen van Genesis. Overigens gaat het op dit moment nog wat ver om te spreken van het omvallen van Genesis, want het bedrijf heeft in principe nog een kans om alles recht te breien. Maar dat hangt allemaal af van het verloop van de faillissementsprocedure. Als blijkt dat er voldoende kapitaal is, dan zou het in theorie een doorstart kunnen maken.

Maar goed, Alfred verwacht dat er hierna zeker nog een paar bedrijven zullen omvallen. “Er zijn momenteel twee tot vier andere bedrijven insolvent en we hebben waarschijnlijk een economische schok nodig om dat te zien. Het stijgen van de rente in combinatie met een volatiliteitspiek kan mogelijk een paar anderen in de problemen brengen,” aldus Alfred. 

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin