ethereum crash
Ethereum

Bitcoin en Ethereum beginnen de week in mineur

De maand maart is uiteindelijk heel sterk geweest voor Bitcoin met een stijging van ongeveer 25 procent. Nu is de grote vraag of april de zelfde zonneschijn kan bieden die de eerste drie maanden van het nieuwe jaar brachten. De hoop is natuurlijk van wel, maar we zijn vandaag in ieder geval niet heel sterk begonnen met een daling van 2,6 procent die ons onder de 28.000 dollar brengt.

De onzekerheid heerst

Als je het aan Joe DiPasquale van BitBull Capital vraagt, dan is het op dit moment even lastig om aan te geven waar het heengaat met de koers. “De koersrange van 32.000 tot 36.000 dollar is een interessant gebied als we naar boven kijken, terwijl de 18.000 tot 20.000 dollar een sterke range naar de onderkant is”, zo sprak DiPasquale tegenover CoinDesk.

Wat dat betreft kan het volgens hem dus echt twee kanten opgaan de komende periode. Voor Ethereum geldt op dit moment een beetje hetzelfde verhaal. Ook Ether is de nieuwe week begonnen met een daling van 2,15 procent en handelt op 1.780 dollar.

Ten opzichte van het begin van het jaar staan beiden stevig in de plus, maar het is natuurlijk wel zaak om het momentum vast te houden. Voor Ethereum komt er binnenkort hopelijk goed nieuws op het vlak van upgrades, want voor begin april staat de Shapella-hardfork op het programma.

Wat is Shapella?

Met de Shapella-hardfork is het straks mogelijk om Staked Ethereum uit het Proof-of-Stake contract te halen en te verkopen. Tot op heden was dat nog niet mogelijk. Iedereen die tot op heden besloot om zijn Ethers in de Proof-of-Stake blockchain te stoppen was deze voor onbepaalde tijd kwijt.

Met de komst van Shapella is het straks dus mogelijk om Ethers te unstaken en dat kan twee dingen betekenen. Het kan zo zijn dat mensen hierdoor hun Ethers unstaken en massaal verkopen, waardoor we een daling krijgen.

Aan de andere kant is het ook mogelijk dat dit juist het laatste beetje vertrouwen was dat mensen nodig hebben om te gaan staken. Nu weet iedereen immers dat ze hun Ethers ook daadwerkelijk kunnen loskoppelen en verkopen wanneer dat nodig is.

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen