Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum Blijven Stabiel ondanks Vrijgave van Inflatiegegevens

Ondanks recente onthullingen van de Consumer Price Index (CPI), een belangrijke indicator van inflatie in de Verenigde Staten, bleven de koersen van de belangrijkste cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, stabiel. Deze cijfers suggereren een gestage afkoeling van de Amerikaanse inflatie.

Bitcoin en Ethereum Reageren Minimaal op Inflatiegegevens

Na de vrijgave van de inflatiecijfers voor juni door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS), toonden Bitcoin en Ethereum geen of nauwelijks reactie. Bitcoin bleef stabiel op ongeveer $31.500, terwijl Ethereum slechts een bescheiden stijging van 0,3% liet zien, waardoor de prijs nu rond de $1.880 schommelt.

De vrijgegeven cijfers toonden een maandelijkse stijging van de CPI van 0,2% en een jaarlijkse stijging van 3,0%, wat iets lager was dan de verwachtingen van economen.

Inspanningen van de Centrale Bank Lijken Effectief

Het kern-CPI cijfer, dat meer volatiele sectoren zoals voedsel en energie uitsluit, steeg met een bescheiden 0,2%. Dit is volgens het BLS de “kleinste maandelijkse stijging van deze index sinds augustus 2021”.

Sinds maart 2022 heeft de Federal Reserve haar beleidsrente gestaag verhoogd om de hoge Amerikaanse inflatie, die vorig jaar juni een piek van 9,1% bereikte, terug te brengen naar de doelstelling van 2%. De inspanningen van de centrale bank lijken tot nu toe succesvol, aangezien de jaarlijkse inflatie al 1% lager is dan vorige maand.

Markten Onbewogen Ondanks Dalende Inflatie

Stijgende rentetarieven in het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan de daling van aandelen- en cryptoprijzen, wat resulteerde in massale ontslagen bij grote technologie- en blockchain-bedrijven. Echter, de recente daling van de inflatie, die doorgaans als een bullish signaal voor de markten wordt beschouwd, heeft nog geen aanzienlijke invloed gehad op de koersen van Bitcoin en Ethereum.

Hoewel de Federal Reserve vorige maand haar beleidsrente onveranderd liet, heeft Fed-voorzitter Jerome Powell geen duidelijkheid gegeven over het toekomstige pad van renteverhogingen.

Volgens de CME FedWatch-tool hebben markten er voor 91% vertrouwen in dat er een verdere renteverhoging van 0,25% zal plaatsvinden tijdens de volgende vergadering van het Federal Open Markets Committee (FOMC) op 26 juli.

Markten Wachten op Publicatie Personal Consumption Index

De markten kijken nu uit naar de publicatie van de Personal Consumption Index (PCI) van juni, die een weergave biedt van hoe het consumentengedrag in de loop der tijd verandert. De PCI-index, die door de Fed wordt beschouwd als een sterke voorspeller van toekomstige inflatietrends, wordt momenteel door de Fed geraamd op 3,2%.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC