Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

‘Bitcoin en Ethereum hebben vrij baan naar nieuwe all-time highs’

Het hoofd van de investeringsafdeling van Ikigai Asset Management denkt dat Bitcoin en Ethereum nog nooit zo’n duidelijk pad naar nieuwe all-time highs zagen als vandaag. Op Twitter legt Travis Kling uit dat er een aantal factoren zijn die de stijgingen van Bitcoin naar een nieuwe all-time high nu nog tegenhouden.

Bitcoin heeft vrij baan naar een nieuwe all-time high

“BTC heeft in principe vrij baan naar een nieuwe all-time high. We hebben net de Spot Bitcoin ETFs gehad, die veilige toegang tot Bitcoin mogelijk maken voor biljoenen dollars die dat daarvoor niet hadden. De halving is een paar maanden van ons verwijderd. De Amerikaanse centrale bank zal de rente dit jaar waarschijnlijk meerdere keren verlagen. Aandelen staan op all-time highs en lijken nog verder te stijgen…

We kunnen discussiëren over het tempo waarop we richting all-time highs bewegen en hetzelfde kunnen we doen over hoe ver we tijdens deze cyclus boven de vorige all-time high uitstijgen, maar het pad naar die nieuwe koersrecords lijkt heel eenvoudig.

Crypto hoeft weinig ‘werk’ te doen om Bitcoin richting de 60.000 dollar te krijgen. Dat gaat gebeuren omdat we de ETFs hebben en de Amerikaanse centrale bank van koers wijzigt. We hebben nog nooit zo’n opzet gehad”, aldus Travis Kling.

De halving, het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert, staat overigens voor april 2024 op het programma.

Ethereum staat er ook goed voor

Ethereum kent volgens Kling een vergelijkbare opzet. Maar in plaats van de halving, leunt Ethereum volgens Kling op het burning-mechanisme dat een klein deel van de kosten van iedere transactie vernietigt.

De bestuurder van Ikigai gelooft ook dat de Spot Ethereum ETF waarschijnlijk binnen nu en een paar maanden op de markt komt.

“Dezelfde setup als die van Bitcoin is in essentie ook van toepassing op Ethereum, maar dan met een vertraging van 3 tot 12 maanden.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is om dezelfde reden als de Bitcoin ETFs (rechtszaak Grayscale) verplicht om de Spot Ethereum ETFs goed te keuren.

We kunnen discussiëren over het exacte moment. Maart? Dat is waarschijnlijk te vroeg. Mei? Dat is zeker mogelijk maar wellicht een beetje vroeg. Augustus? Dat voelt goed.

Ik denk dat het heel onwaarschijnlijk is dat we over een jaar nog geen Spot Ethereum ETF hebben”, aldus een overtuigende Travis Kling.

Combineer dat met de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en het burning-mechanisme van Ethereum en je hebt in principe een bullish scenario te pakken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten
Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei
‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen