Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt

Een recent CPI-rapport suggereert dat de inflatie in de VS misschien wel een hoogtepunt heeft bereikt. Dit nadat de inflatie steeg in het snelste tempo van de afgelopen vier decennia.

Inflatie bleef vorige maand onveranderd

Volgens het Consumer Price Index rapport (CPI) zijn kosten voor consumenten stabiel gebleven. Zij geven aan dat de inflatie momenteel 8,5% bedraagt. Analisten voorspelden eerder dat de index met 0,2% zou stijgen naar een jaarlijkse inflatie van 8,7%, maar dat blijkt dus niet waar en dat is een goed teken. In plaats van een stijging van 0,2% bleef de inflatie hetzelfde (8,5%). Dat is een teken dat de renteverhogingen van de Federal Reserve helpen.

De daling van de inflatie is een goed teken voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten, zo vertellen analisten. Dit omdat het zal betekenen dat de centrale bank van Amerika minder rente verhogingen door hoeft te voeren om de inflatie te beteugelen. De cryptomarkt reageerde dan ook meteen zeer positief op het rapport.

Crypto reageert op het rapport

In het uur na de publicatie van het rapport steeg de Bitcoin koers met 4,4% en de Ethereum koers met 7,5%. Andere munten stegen ook in prijs, waaronder Polkadot, Solana, Uniswap en Avalanche. Zij stegen allemaal met meer dan 5% in het uur na de publicatie van het rapport.

Bitcoin koers 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

De Federal Reserve heeft de inflatie de afgelopen maanden agressief aangepakt door het voor bedrijven en consumenten duurder te maken om te lenen, waardoor de economie afkoelt naarmate de vraag naar goederen en diensten afneemt. Het laatste CPI-rapport zou een teken kunnen geven aan de Fed dat de consumenten hun uitgaven vertragen.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten