Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin, Ethereum

‘Bitcoin en Ethereum klaar voor parabolische stijging’

Als je het aan Glassnode-oprichters Jap Happel en Yann Allemann vraagt, dan is het een kwestie van tijd voordat Bitcoin en altcoins aan een nieuwe parabolische stijging beginnen. Zowel Bitcoin als Ethereum printen momenteel bullish-formaties in hun grafieken en dat stemt Happel en Allemann optimistisch over de nabije toekomst.

Opwaartse trend voor Bitcoin en Ethereum?

Een bullish-formatie in de grafiek betekent meestal dat de opwaartse trend, die onderweg was voor de kleine correctie die we gisteren zagen, waarschijnlijk een hervatting krijgt. De eerste tekenen daarvan zagen we in de nacht van woensdag op donderdag al.

De mede-oprichters van Glassnode zeggen ook dat de market cap van altcoins een bullish “ronde bodem” vormt, wat in de technische analyse een patroon is dat je meestal ziet aan het einde van een lange neerwaartse trend.

“Bitcoin en Ethereum zijn uit hun bullish-vlaggen gebroken. Nu lijken altcoins ook een ronde bodem afgerond te hebben en om die reden kan de nieuwe bullmarkt beginnen”, zo stellen Happel en Allemann.

Verder suggereren de handelaren dat de Bitcoin koers waarschijnlijk verder omhoog beweegt, nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex nieuwe tekenen van afkoeling vertoonde.

Inflatie zal nog verder dalen

Als we de analisten van Glassnode mogen geloven, dan zal de inflatie de komende tijd nog verder dalen in de Verenigde Staten. Dit baseren zij op de dalingen van de M2-geldhoeveelheid, die volgens Happel en Allemann meestal 19 tot 21 maanden eerder beweegt dan de daadwerkelijke inflatiecijfers.

“We hebben nog niet het volledige effect van de crash in de verandering van de geldhoeveelheid gezien. Sterker nog, we zijn pas halverwege. Dat impliceert een sterke neerwaartse druk op de inflatie.

Voor nu zullen risico-assets blijven stijgen”, aldus Happel en Allemann.

De twee oprichters van Glassnode lijken dus zeer optimistisch over de vooruitzichten voor Bitcoin voor de komende maanden. Sta jij er ook zo in?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%