Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum raken weerstand met een flip van $42,5K

Gegevens afkomstig van onder andere TradingView hebben aangetoond dat zowel BTC/USD als ETH/USD in de buurt van kritieke range-weerstand handelden toen de week ten einde liep.


Inkopen in weerstand? “Niet geïnteresseerd”

BTC/USD 1-uurs candle chart (bitstamp). Bron: TradingView

Een late stijging de dag ervoor onderbrak een algemene neerwaartse trend na een snelle stijging in de voorgaande week. Vrijdag versterkte echter het idee dat weerstand op langere termijn zou blijven bestaan. In zijn laatste video-update benadrukte Michaël van de Poppe een gebied boven $42.500 dat nodig is om terug te vorderen om long BTC-posities te zoeken. Hierin zei hij het volgende: “Ik weiger in dit stadium bullish te worden over Bitcoin, tenzij we dit niveau voor ondersteuning kunnen omdraaien”.

“Als we zo’n uitbraak hebben waarin we richting $45.000 rallyen en deze zone omdraaien, dan ga ik natuurlijk longs zoeken. Maar op dit moment, in deze structuur, ben ik helemaal niet geïnteresseerd.”

Een soortgelijk verhaal gold voor ETH/USD, ook bij weerstand, met weinig bewijs dat het geroezemoes rond de Londense hard fork zou leiden tot een definitieve verandering in het paradigma op langere termijn.

ETH/USD 1-daagse candle chart (bitstamp). Bron: TradingView

Op het moment van schrijven concentreerde Bitcoin (BTC) zich rondom $40.800. Ethereum verhandelt op zijn beurt tegen $2.750, een daling van $2.835 op de cryptocurrency exchange Bitstamp.


Geen spoor van langdurige bearishness

Anderen waren echter iets optimistischer. Handelaar en analist Rekt Capital beweerde dat Bitcoin “alles goed” deed om zijn vorige prijsklasse sinds mei te dumpen.

Een sluiting boven $40.000 voor het verstrijken van de opties op vrijdag zou de bull-case een boost geven. Ethereum (ETH) aan de andere kant, leek al klaar om het sentiment van de bulls te vergroten met zijn eigen vervaldatum van $357 miljoen op dezelfde dag.

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85