Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum reserves bij de beurzen groeien uit elkaar

Het aantal Bitcoin en Ethereum dat bij de grote gecentraliseerde beursplatformen rondzweeft groeit momenteel stevig uit elkaar. Waar het aantal Bitcoin bij de crypto exchanges daalt, stijgt het aantal Ethereum bij de beurzen juist. Volgens Glenn Williams van CoinDesk kan dit oplettende handelaren kansen bieden de komende tijd.

Bitcoin stroomt weg bij de beurzen

Het aantal Bitcoin bij de grote beurzen daalde vanaf oktober 2022 sterk en is op dit moment nog steeds dalende. Over het algemeen is dat een goed teken voor de koers, want hoe minder Bitcoin er op de beurzen zijn, hoe minder aanbod er op de markt is. De voornaamste reden dat mensen Bitcoin vanuit een eigen wallet naar een beursplatform sturen is om deze te verkopen. Hoe minder Bitcoin er op de beurzen staan, hoe minder er verkocht kan worden.

BTC reserves

Overigens was er ook voor Ethereum sprake van een fikse uitstroom bij de beurzen vanaf eind september 2022, net nadat de Merge plaatsvond. Inmiddels is dat echter omgeslagen en neemt het aantal Ethereum bij de exchanges juist toe.

ETH reserves

Op dit moment lijkt de markt dus aan te geven dat het een voorkeur heeft voor Bitcoin ten opzichte van Ethereum. Vanaf het begin van dit jaar verloor Ethereum ook al 3 procent ten opzichte van Bitcoin, wat bijzonder is. Door de overstap naar Proof-of-Stake is het aantal Ethereum dat in omloop is gedaald met ruim 6.000 Ether, terwijl Bitcoin een inflatie van 1,7 procent kent.

Bitcoin blijft de baas

Voor nu lijkt het erop dat Bitcoin nog echt wel even de baas is op de markt. Het narratief van “The Flippening” kan weer even in de koelkast. Dit begrip verwijst naar het mogelijke inhalen van Bitcoin door Ethereum. De afgelopen jaren kwam Ethereum soms ‘dichtbij’ maar is Bitcoin nooit echt in gevaar geweest om zijn nummer één positie in te leveren. Ook nu is de market cap van Bitcoin ruim tweemaal groter dan die van Ethereum.

Sinds het begin van het jaar mag Ethereum een stijging van 39 procent opschrijven, terwijl Bitcoin een indrukwekkende 43 procent laat zien. Zeker als je bedenkt dat de market cap van Bitcoin ruim tweemaal zo groot is, betekent deze stijging dat er ruim tweemaal zoveel kapitaal richting Bitcoin stroomde in 2023.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken