BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin ETF-leegloop zet door met verlies van meer dan $100 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zetten al een tijdje rampzalige resultaten neer. Gisteren hebben de in januari gelanceerde fondsen voor de vijfde achtereenvolgende handelsdag een kapitaaluitstroom gezien, wat een opvallend negatieve reeks markeert.

De teleurstellende geldstromen gaan hand in hand met de neergaande Bitcoin koers, die nu weer onder de $65.000 is gedoken.

Nieuwe uitstroom bij Bitcoin ETF’s 

De beursproducten voor Bitcoin ondervinden momenteel zware tegenwind. Al sinds vorige week maandag is bijna iedere handelsdag een grote teleurstelling, gekenmerkt door uitstromen.

Vorige week haalden de fondsen uitsluitend op woensdag meer geld binnen dan dat er uit werd gehaald. Gedurende de hele week verloren de fondsen in totaal bijna $600 miljoen. 

De leegloop heeft zich voortgezet naar de huidige week. Op maandag verloren de ETF’s $145,9 miljoen, gevolgd door $152,4 miljoen een dag later. Afgelopen woensdag waren de Amerikaanse beurzen gesloten.

Ook gisteren bleek wederom een tegenvaller te zijn. De beursfondsen zijn namelijk in totaal met $108,4 miljoen gekrompen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Het enige kleine lichtpuntje is dat de netto-uitstroom lager is uitgevallen dan de afgelopen vier handelsdagen. 

Grayscale’s GBTC zag het meeste kapitaal vertrekken, met een uitstroom van $53,1 miljoen. Ook Fidelity’s FBTC-fonds valt op met een verlies van $51,1 miljoen.

De resultaten sinds 10 juni staan in schril contrast met die van de voorgaande weken. De fondsen hadden namelijk een recordreeks van 19 handelsdagen met instromen te pakken. Inmiddels is het tij volledig gekeerd, wat logischerwijs slecht nieuws betekent voor de onderliggende Bitcoin koers.

BTC koers terug onder de $65.000

De resultaten van de Bitcoin ETF’s zijn natuurlijk nauw gecorreleerd met de Bitcoin koers. Wanneer de koers floreert, komen de fondsen meer in trek. De afgelopen tijd krijgt de Bitcoin koers, net als de ETF’s, harde klappen te verwerken, waardoor het algehele crypto-sentiment een enorme dreun heeft opgelopen.

Gisteren leek het weer de goede kant op te gaan met bitcoin. Na een prijsstijging van enkele procenten liep bitcoin vlak onder de $67.000 echter tegen de muur aan. De volledige stijging is inmiddels weer tenietgedaan, aangezien de koers weer onder de $65.000 is gedoken. 

Met een huidige koers van $64.500 bevindt BTC zich op glad ijs. Mocht de koers onder de $64.000 zakken, dan zou $60.000 binnenkort opgezocht kunnen worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen