Bitcoin

Bitcoin ETF’s beleven beste dag in weken, BlackRock pakt hoofdrol

De Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn niet te stoppen op het moment. De in januari op de markt gebrachte fondsen zijn de afgelopen tijd bezig aan een sterke reeks, en ook gisteren was weer een uitstekende handelsdag.

Niet alleen was het de zevende achtereenvolgende positieve dag, het was zelfs de hoogste kapitaalinstroom in weken. Met name de resultaten van BlackRock’s IBIT-fonds springen in het oog.

Bitcoin ETF zetten vol overtuiging groene reeks voort

De Bitcoin-fondsen hebben gisteren een totaal van 305,7 miljoen dollar binnengehaald, zo laat data van Farside Investors zien. Het markeert de beste handelsdag sinds 3 mei, toen 378,3 miljoen dollar richting de fondsen stroomde.

De Bitcoin ETF’s hebben een goed momentum te pakken. Na zeven handelsdagen op rij waarin meer kapitaal binnenkomt dan dat de fondsen verlaten, bevinden de fondsen zich in hun op twee na beste periode sinds de lancering op 11 januari.

Er is echter nog een lange weg te gaan om hun langste positieve reeks te bereiken. Vanaf eind januari werden namelijk 16 achtereenvolgende groene dagen waargenomen.

Met de instromen van de afgelopen tijd is er een punt gezet achter de moeilijke periode die de fondsen sinds halverwege maart beleefden. Tot vorige week maandag presteerden de fondsen bijna iedere handelsdag ondermaats. Het sentiment op de cryptomarkt is inmiddels echter met 180 graden gekanteld, en dit wordt weerspiegeld bij de Bitcoin beursfondsen

BlackRock’s BTC-fonds schittert

BlackRock’s IBIT-fonds spande gisteren, zoals het voorheen bijna iedere handelsdag deed, de kroon. Met een netto-instroom van 290 miljoen dollar was het met afstand de best presterende bitcoin ETF.

Het was de beste handelsdag voor ‘s werelds grootste vermogensbeheerder sinds 5 april. Sterker nog, het resultaat van gisteren overtreft de cumulatieve instroom over de afgelopen 21 handelsdagen.

De andere fondsen beleefden gisteren geen al te beste dag. Fidelity zag 25,8 miljoen dollar tot zijn fonds stromen, een stuk minder dan de afgelopen handelsdagen. Bitwise en VanEck zagen zelfs nipte uitstromen, van respectievelijk 4,2 miljoen dollar en 5,9 miljoen dollar.

Grayscale zag voor de vijfde achtereenvolgende handelsdag zijn GBTC-fonds niet krimpen. Echter werd er dit keer ook geen geld binnengehaald.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken